Elverum spilte forrige torsdag cupkamp på Ullevaal mot Vålerenga, mens de på søndag fikk brynt seg hjemme mot Bodø/Glimt. Allerede tirsdag satte de seg i bussen på vei til Levanger og onsdagens OBOS-kamp.

Trener Tore Fossum var usikker på hvordan enkelte av spillerne skulle reagere med et så tett kampprogram. Da iElverum snakket med Fossum rett før avreise tirsdag, fikk vi dette svaret:

- Laget er ikke helt bestemt ennå, det er spillere som går på den 3. kampen på ei uke. Vi må vurdere om vi skal ta hensyn til det, eller om vi tror de fortsatt har noe å gi, sa Fossum.

Det ble ikke store endringer fra søndagens kamp, Fredrik Tervaniemi var tilbake i mål og som kaptein. Begge nykommerne, Haris Cirak og Magnus Pedersen, var spilleklare men startet på benken. Remi Svindland var fortsatt ute med skaden han fikk mot Vålerenga. 

Kampen startet forholdsvis jevnt, men Elverum fikk kampen første målsjanse etter 8 minutter. Silas Songani avfyrte et meget bra skudd, men ballen sneik seg utenfor stolpen!

ndiaye med straffescoring

Etter 15. minutter gikk Jonas Enkerud på et strålende raid, og ble felt - dermed straffe! Mos Ndiaye satte ballen enkelt i mål og Elverum var oppe i ledelsen. 

Resten av omgangen var kampen ganske jevnspilt, og spillet vekslet begge veier - uten de helt store sjansene. Jonas Enkerud var veldig frisk for Elverum i 1. omgang. Pauseresultatet var 0-1, etter scoring på straffe ved Ndiaye, etter at nevnte Enkerud ble felt. 

Bare 5 minutter ut i 2. omgang, var det Levanger som fikk straffe. Igor Cukovic dro ned Per Verner Rønning på en corner, og Robert Stene satte ballen i mål - via hånda til Fredrik Tervaniemi! 1-1 og like langt. Levanger fikk voldsomt med energi etter scoringen, og tok over styringa i kampen. 

Etter 62 minutter ble Ndiaye frispilt og kom nesten alene med keeper, men gikk i bakken og ropte på straffe. Ingen reaksjon fra dommer, og det så riktig ut. 

I det 64. minutt kom Haris Cirak til sin «debut», for en halvskadet Sivert Solli. 

store sjanser!

Levanger var klart best den første halvtimen av 2. omgang, med det var også store kontringsmuligheter for Elverum. I det 77. spilleminutt var Elverum heldige som ikke ble liggende under, men headingen ble reddet «på streken» av Igor Cukovic!

3 minutter før slutt var Levanger nære på igjen, men avslutningen med bredsida gikk like utenfor stolpen til Tervaniemi! Elverum gikk rett i kontring, og innlegget fra Stian Simenstad til Ndiaye ble farlig - men etter litt «klabb og babb» endte det med klarering!

Adnan Cirak kom inn på overtid, og fikk en god sjanse med én gang - men skuddet gikk like utenfor!

Det ble ropt på straffe i flere situasjoner fra begge lag, men det ble med de to som ga kampens eneste mål. 

Dermed endte kampen med 1-1, etter straffescoring til hvert av lagene. Levanger var klart best i 2. omgang, og hadde fleste sjanser og mye ballinnehav. Uansett fikk Elverum med seg nok et sterkt bortepoeng, og det er viktig med poeng - ikke bare for tabellens skyld!

Allerede søndag er det ny kamp i OBOS, da er det Jerv som kommer på besøk til Elverum stadion.

KAMPFAKTA:

Levanger - Elverum fotball  1-1 (0-1).

Levanger stadion

Tilskuere: 697

MÅL: 0-1 Mos Ndiaye, straffe (15), 1-1 Robert Stene, straffe (52)

Gule kort: Goran Antonic - Elverum (30), Silas Songani - Elverum (52), Sabri Khattab - Elverum (57), Peder Nersveen - Elverum (82)

Elverum stilte med følgende mannskap:

Fredrik Tervaniemi (kaptein) , Peder Nersveen - Goran Antonic - Igor Cukovic - Erlend Eggen Persgård, 9 Jonas Enkerud - Sabri Khattab (Stian Simenstad fra 83 min) - Marius Hagen (Adnan Cirak fra 90 min), Sivert Solli (Haris Cirak fra 64 min) - Mos Ndiaye - Silas Songani.

Innbyttere:

Neydson Da Silva, Stian Simenstad, Elmahdi Bellhcen, Håkon Rønes, Adnan Cirak, Haris Cirak og Magnus Pedersen.