På Elverum kino vil du under «Den store kinodagen» se filmer fra klokka 11.00 til godt over midnatt natt til søndag. Mette Kynsveen, kinosjef i Elverum gleder seg stort.

- Dette er bransjens dag og hvordan bransjen feirer seg sjøl. Og vi vil vise filmer fra klokka 11.00 til godt over midnatt. I tillegg til å vise filmer, så kommer det også noen overraskelser, sier Mette Kynsveen.

Tidligere år har den store kinodagen vært godt besøkt i Elverum.

- Besøket har ligget rundt 1.200 til 1.600 besøkende, og det er godt besøk på én dag. Det kommer jo litt an på hvilke filmer som blir satt opp, men vanligvis er dette en godt besøkt dag, sier Mette Kynsveen.

Oversaksleser

Elverum kino og kinosjefen vil sette litt ekstra stor pris på kinogjengerne denne dagen, og har noen overraskelser på lur.

- Vi trekker ut noen av billettene som får fribilletter til en film de vil se, vi kjører på med litt godteri. For godteri er selvskrevet til film, og vi vil vise at film er best på kino, sier Mette Kynsveen.

Hun og de andre er nå klare for å ta imot kinotittere fra hele Elverum.

- Jeg tror vi skal ha et godt utvalg med filmer for de aller fleste. På formiddagen og dagtid så har vi avsatt den tiden til barn og barnefamilier. Da viser vi familiefilmer og barnefilmer. Utover ettermiddagen og kvelden viser vi så filmer for resten av de som ønsker å se film på kino, sier Mette Kynsveen.

Det at bransjen nå setter film på kino i fokus, er bare bra synes kinosjefen. For kino har mange de skal konkurrere med.

- Vi må konkurrere med andre fritidssysler, strømmetjenestene og ikke minst piratnedlasting. Vi mener jo at film er best på kino, og jeg tror det er kjempeviktig å ha en sånn dag som den store kinodagen, sier Mette Kynsveen.

Premierer

Det er mange gode filmer man kan få med seg under Den store kinodagen lørdag. 

- Børning 2 vil jo fortsatt gå. Det vil også Kongens Nei gjøre. Familien Jul i Nisseland kommer også opp lørdag 5. november. Også setter vi opp Doctor Strange, og for de som liker litt skumle saker har vi Blair Witch, sier Mette og legger til:

- Også har vi satt opp noen filmer for damene. Det har vært etterspørsel etter «Et helt halvt år», så den kommer igjen lørdag. Også går jo Bridget Jones Baby, den er morsom, sier Mette Kynsveen.

Hun anbefaler alle om å kjøpe billett på forhånd, for det kommer til å bli mange besøkende gjennom lørdagen.

- Kjøp billett via ebillett så er du garantert at du får plass, for det kommer mange og vil se film på den store kinodagen. Vi skal gjøre alt vi kan for at alle får en hyggelig dag på kinoen, avslutter kinosjef i Elverum, Mette Kynsveen.

Du kan se hele kinoprogrammet HER.