Klokka 13.00 fredag ettermiddag vil varaordfører i Elverum, Arnfinn Uthus, åpne den nye utstillingen som har fått navnet «Dyr i naturen».

Kerstin Birkheim som er medlem i kunstfaglig utvalg i Elverum Kunstforening forteller at dette er en utstilling hvor de har brukt en god del tid på planlegging. Hun røper at det ikke er helt tilfeldig at utstillingen åpnes under Grundsetmart'n.

- Dette er en unik utstilling som vi har tenkt skal mart'n skal knyttes litt til kunstforeninga vår. Under Grundsetmart'n har vi fått med oss fem utstillere som vil presentere sine verker hos oss. Det er dyr i naturen som er temaet, og de fem utstillerne vil vise frem de nordiske dyrene, sier Kerstin Birkheim.

Kunstnerne er Jan Petter Bratsberg, Magne Håland, Jon Are Myhrer, Esther Van Hulsen og Roger S. Brendhagen. Brendhagen stiller ut fotografier, mens de fire andre stiller ut sine malerier.

Storstilt åpning

Fredag klokka 13.00 vil det være offisiell åpning av utstillingen, som vil bli værende i Galleri Nysted frem til søndag 2. april.

- Det blir en flott åpning. Varaordfører Arnfinn Hanstad kommer for å åpne utstillinga, og det vil være en kunstkafé på Nysted. Der kan de som kommer ta seg en kaffekopp samtidig som de diskuterer kunst og bildene. I tillegg vil det være trekspillere som vil spille gladmusikk for oss, sier Kerstin Birkheim.

Kunstutstillingen vil være åpen lørdager og søndager fra klokka 12.00 til 16.00.

Gode framtidsutsikter

For en liten stund siden var det stor usikkerhet rundt Nysted, om kommunen ville selge eiendommen eller om de skulle beholde den. Nå håper Birkheim på ro for Elverum Kunstforening.

- Vi har nå mange år å se frem til. Det har blitt mer orden i rekkene og vi håper at folk vil komme innom oss for å se på utstillingene våre. Vi har vært en dugnadsgjeng som har tatt i et skikkelig tak i hele foreninga og vi ønsker å kunne fylle Nysted med kunst og kultur også i fremtiden, sier Kerstin Birkheim.

Og allerede nå har de mange jern i ilden.

- Ja, vi har planlagt utstillinger ut året og det blir kjempebra. Nå gleder vi oss bare til fremtiden, avslutter Kerstin Birkheim.