Rusnes kan fortelle at bildene han har malt er landskapsbilder og bilder inspirert av skog. Mange av bildene er fargerike og andre har litt mindre farger.

- Bildene jeg har på galleriet i Elverum er bilder jeg har malt etter å ha vært på turer i naturen. De er ganske så naturinspirerte. Ellers har jeg landskapsbilder og bilder som jeg bruker skogen ganske mye, sier Stein Rusnes.

Symboliserer naturen

Stein Rusnes er veldig glad i skogen og naturen, noe man kan se igjen i bildene han maler. Han prøver å vise skogen slik vi mennesker ser den, med litt mer «kaos».

- Noen av bildene males etter inspirasjoner etter en skogstur. Et bilde som jeg har malt skal symbolisere trestammer som står tett og ser ut som striper. Alle maleriene jeg maler har vertikale flater som utgangs punkt. Etter det tar malerienes lover inn, og maleriet overtar til slutt hvordan det skal se ut når det er ferdig, sier Stein Rusnes.

40 bilder

Rusnes tar alltid med flere bilder enn det er plass til i galleriene han har utstilling. Til Galleri Nysted har han med seg rundt 40 til 50 bilder.

- Jeg har nok med rundt 40 bilder, kanskje litt flere. Disse bildene jeg har med her, har jeg jobbet med i de siste to årene. De grafiske arbeidene jeg har med meg til Elverum, har jeg jobbet med i fem år, sier Stein Rusnes.

Utstillinga står til 11. september, og Rusnes håper mange vil se på utstillingen hans.

-  Utstillingen skal stå til 11. september, og alle som vil må bare komme innom og se på Østerdalsskogene. Og det kommer nok flere bilder. Man kan ikke sitte å vente på inspirasjon, men den kommer bare til meg. Det å være i en prosess og ikke bli forstyrret er en arbeidsmetode jeg synes fungerer bra for meg, sier Stein Rusnes.