Vi tok en prat med kantspiller Jonas Enkerud etter kampen på lørdag.

- Deilig med 3 poeng! Spesielt 1.omgang er jeg fornøyd med, da går vi utpå banen og gjør det vi har blitt enige om. Vi får også betalt med 2 scoringer, og jeg er fornøyd med kampen totalt sett, sier Enkerud.

Naturlig nok ble 2.omgang litt mer kontrollert fra Elverum sin side, med 2-0 ledelse til pause.

- Vi måtte ikke score flere mål, vi måtte bare være fokuserte på ikke slippe til Brattvåg på overganger, som de var farligst på. Det blir litt mye "Hawaii" i 2.omgang, men jeg synes vi takler det bra, selv om vi hadde mindre bra pasningsspill etter pause, forteller Enkerud.

Jonas Enkerud var nære på flere scoringer, spesielt med en flott lobb i 1.omgang.

- Jeg hadde egentlig flere sjanser i dag, men i dag var marginene i mot meg, i motsetning til forrige kamp. Borte mot Rosenborg 2 var jeg heldig og scoret vinnermålet. Det viktigste er uansett at vi skaper sjanser, og noen dager er det "stang ut", mens andre dager er det "stang inn", smiler Enkerud.

- vi gjorde jobben vår

Brattvåg hadde ikke de aller største målsjansene, men de gangene var keeper Fredrik Tervaniemi våken.

- Fredrik har et par gode redninger i 1.omgang, der var vi litt sløve. Ellers synes jeg vi har grei kontroll på kampen. Det blir noen "sure" returløp på kontringer i mot, men det virker aldri helt farlig det Brattvåg kommer med, sier Enkerud.

Elverum var ferdigspilt før HamKam startet sin kamp, ledelsen var på 13 poeng da Elverum hadde tatt sine 3 poeng. Og vi spør igjen om opprykket nå er mer eller mindre klart:

- Jada, det begynner å dra seg til nå! Så lenge det fortsatt er poeng å spille om, og det ikke er matematisk avgjort, så får vi vente og se. Vi gjorde i alle fall jobben vår, så får vi bare se hvordan det går til slutt, sier Enkerud. 

Elverum kontrollerte kampen fra start, selv om finspillet ikke var så synlig i 2.omgang. 

- 3 poeng er det viktigste uansett, men vi vil jo gjerne framstå som et spillende lag på hjemmebane. Jeg synes vi lykkes godt i 1.omgang, så blir det som det blir i 2.omgang. Totalt sett er det en ganske solid kamp, sier en fornøyd Enkerud.

HamKam vant senere på lørdag 5-0 hjemme mot Byåsen, det betyr at opprykket blir utsatt ei uke til. Men med 4 kamper igjen og 10 poengs ledelse, skal det skje MYE før opprykket går skeis. Med seier og 3 poeng borte mot Gjøvik-Lyn førstkommende lørdag, er opprykket uansett sikret. Møt opp på Gjøvik stadion klokka 1600 førstkommende lørdag, så KAN det bli opprykksfeiring!