Elverumtrener Tore Fossum hadde gjort flere endringer siden bortetapet mot Ull/Kisa sist helg. Det var keeperbytte da innlånte Neydson da Silva erstattet kaptein Fredrik Tervaniemi, mens nyankomne Silas Songani erstattet Sivert Solli på høyre kant og også en nykommer Mouhamadou Moustapha Ndiaye, erstattet spissen Adnan Cirak. Jonas Enkerud var dagens kaptein på Elverum.

Elverum startet kampen best og etter 5 minutter hadde Peder Nersveen et skudd via keeper og i stolpen. Elverum hadde ballen mest, men etter 20 minutter gikk Florø opp i ledelsen! Ballen gikk via flere, men det var Endre Kupen som var den som avsluttet. Litt mot spillets gang, men Florø er gode på kontringer! Scoringen ble etter hvert kreditert som et selvmål av Stian Simenstad. 

Etter scoringen tok Florø litt over i banespillet, og hadde også et innlegg som gikk i stolpen etter 28 minutter. I det 31. spilleminutt burde Silas Songani utlignet for hjemmelaget, men rotet det til da han skal avslutte. Rett etterpå kom Songani alene med keeper, men hardt presset ble avslutningen reddet av keeper. Men så i det 32. minutt kom endelig utligningen og det var dagens kaptein Jonas Enkerud som satte inn utligningen - meget fortjent!

snudde kampen på 3 minutter

Og ikke nok med det! 3 minutter etter utligningen satte Elverum igang ei kontring, tatt fra læreboka! Det var til slutt Mos Ndiaye som sterkt holdt unna midtstopperen til Florø, vendte og satte inn 2-1 til hjemmelaget! Kampen var snudd på bare 3 minutter. 

Etter 39 minutter var det igjen nære på for Elverum, men Ndiaye var centimetre unna innlegget fra Songani, bra spill igjen fra nykommerne. Ndiaye var på farten igjen i det 44. minutt, men avslutningen ble mesterlig reddet av keeper Nicklas Frenderup i Florø-målet, burde vært scoring igjen!

Men 1 minutt på overtid i 1.omgang, utlignet Florø ut av ingenting! Det ble litt «klabb og babb», men til slutt fikk Simen Reksten Solheim ballen og satte enkelt inn 2-2. Igjen var Endre Kupen sentral, og det var en meget farlig spiller. 2-2 til pause, etter at Elverum snudde kampen med 2 scoringer på 3 minutter, før altså Florø utlignet på overtid.

10 minutter ut i 2. omgang var det igjen nære på for Ndiaye! Han snudde seg elegant og fyrte av, men Florø-keeperen var igjen på frampå med en god redning!

florø snudde igjen

Men igjen var det Florø som skulle ta ledelsen, denne gang på corner hvor midtstopper Runar Hove var høyest og stanget inn 2-3 via tverrliggeren etter 67 minutter. Som i 1. omgang var det Elverum som hadde spillet i starten av omgangen, men det var Florø som scoret målet. 

I det 80. minutt hadde Florø en rakett av frispark i tverrliggeren og ned, det var den gode kantspilleren Muhammed som var nære på. Men så etter 85 minutter var Mos Ndiaye høyest på et innlegg fra innbytter Sivert Solli! 3-3 og igjen meget fortjent for hjemmelaget! Og før jubelen nesten hadde lagt seg, kom 3-4 ved Endre Kupen! Et utspill fra keeper ble feilberegnet av både Antonic og keeper da Silva, og Kupen fikk en enkel oppgave og satte altså inn 3-4 rett før slutt. 

Igor Cukovic ble sendt opp som spiss de 4 tilleggsminuttene, men selv om Elverum fikk frispark på rundt 25 meter - gikk skuddet fra Elmadhi Bellchen rett i muren. 

Det endte med nok et surt tap, og med 3 scoringer på hjemmebane - bør det minst bli poeng. Det var en godt gjennomført kamp av et friskt hjemmelag, men marginene går fortsatt ikke Elverums vei. Dette var uansett en positiv opplevelse, og både Ndiaye og Songani viste prov på at de blir viktige for Elverums kamp for å overleve i OBOS. Ndiaye må dessverre stå over neste kamp (borte mot Tromsdalen) etter dagens gule kort, da han hadde med seg 2 kort fra Fredrikstad.

KAMPFAKTA:

Elverum - Florø 3-4 (2-2).

Elverum stadion

Tilskuere: 685

MÅL: 0-1 Selvmål (20), 1-1 Jonas Enkerud (32), 2-1 Mos Ndiaye (35), 2-2 Simen Reksten Solheim (45+1), 2-3 Runar Hove (67), 3-3 Mos Ndiaye (85), 3-4 Endre Kupen (87)

Kort: Mos Ndiaye (Elverum) 82 min, Khattab (Elverum) 89 min)

Elverum stilte følgende lag fra start:

Neydson Da Silva, Erlend Eggen Persgård - Goran Antonic - Igor Cukovic - Stian Simenstad, Remi Svindland - Peder Nersveen (Hagen fra 58 min) - Sabri Khattab, Silas Songani (Solli fra 78 min) - Mouhamadou Moustapha Ndiaye - Jonas Enkerud (kaptein) (Bellchen fra 72 min).

På benken: Fredrik Tervaniemi, Elmahdi Bellhcen, Håkon Rønes, Adnan Cirak, Sivert Solli, Farid Rahim og Marius Hagen.