• STOD OPP: Vegard Bakken Øien gjorde nok et godt innhopp mellom stengene, og hadde et par redninger mot slutten av kampen som var med å avgjøre den i favør Elverum.

Etter seier både mot Ademar León og Dinamo Bucuresti, var det duket for en tøff kamp mot RK Gorenje Velenje fra Slovenia. Og det begynte tøft for Elverum som lå bak 1-3 etter fem minutter.

Elverum kjempet seg tilbake og gikk til pause med 17-14-ledelse. 2. omgang startet der man slapp før man gikk til pause, og Elverum gikk raskt opp i en ledelse på fire mål. Den holdt de ganske langt ut i omgangen, før Gorenje Velenje fikk ned tempoet i kampen.

Da startet de opphentingen, noe som gjorde at ledelsen til Elverum nesten ble spist opp. Men laget lot seg ikke skremme av det, og vant til slutt kampen 29-28.

Nergaard skadet

Morten Nergaard måtte gå av banen etter seks minutters spill.  Han har fått en skade i ryggen som gjorde at han ikke fikk bruke kroppen slik han ville. Derfor kom Vegard Bakken Øien inn etter vel seks minutter, og gjorde en god kamp mellom stengene.

Ifølge fysioterapeut, Jan Erik Brenna, skal det ikke være en alvorlig skade Morten Nergaard har pådratt seg i ryggen.

- Morten har en låsing nederst i korsryggen. Det er veldig vondt, men ikke farlig. Det vil nok ta ti til 14 dager før han er helt frisk igjen. Men som vi så søndag kveld, så vil Morten prøve seg i kamper og se hvordan det går, sier Jan Erik Brenna etter kampen søndag kveld.

Heftig

Elverum-trener, Michael Apelgren, er ikke overrasket over at laget presterer så godt som de gjør for tiden, og er mektig imponert over spillerne sine.

- Jeg synes spillerne er veldig gode og gjør mye bra i kampen. Vi siller i mange perioder ganske bra. Mye av grunnlaget tror jeg kommer av at Morten Nergaard prøver å spille sjøl om han har store smerter i ryggen. Det gir en signaleffekt til de andre spillerne om at han gir alt for klubben, sier Michael Apelgren.

Han hadde aldri trodd at Elverum skulle kunne ligge så godt an etter halvspilt gruppespill. Men fortsatt er det én og én kamp som gjelder.

- Det hadde jeg ikke trodd på forhånd at vi skulle ligge der vi er nå. Vi ligger bedre an nå enn i fjor, og det med så mange nye spillere og en tøffere gruppe. Dette er noe jeg ikke trodde på før sesongen startet, sier Apelgren.

- Han er En klassespiller

Magnus Fredriksen viste seg frem på en fabelaktig måte også søndag kveld. En spiller med stor forståelse for spillet, samtidig som han er en leder på banen. Dette har Apelgren visst helt siden han ville ha Fredriksen til klubben og nå er han bare stolt av unggutten.

- Fredriksen er en klassespiller. Gutten er født i 1997 og løper rundt her og dominerer på banen, det gjør han til en klassespiller, smiler Michael Apelgren.

Han trekker også frem Vegard Bakken Øien etter at han kommer inn og gjør en god kamp da Morten Nergaard måtte gi tapt for smertene i ryggen.

- Vegard viser det gang på gang, han står frem da det virkelig trengs da Morten ikke kan stå i mål. Jeg blir overrasket hver gang, men det er så moro at han gjør det. Vegard er en spiller vi ønsker å ha med oss, for han brenner virkelig for klubben og håndballbyen vår, avslutter Michael Apelgren.

NB! Se tabellen i bildekarusellen øverst i saken.

Fakta

5. runde i Champions League

  • Elverum - RK Gorenje Velenje 29-28 (17-14)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud (4), Aleksander Børresen (1), Nikolaj Mehl (5), André Lindboe (2), Kristian Ørsted (1), Jonas Burud (3), Håkon Ekren, Tine Poklar (4), Magnus Fredriksen (3), Kevin Gulliksen (4), Thrainn Orri Jónsson (2)
  • Tilskuere: 2.270