For den kampen ble nærmest en stor katastrofe. Kampen som ble spilt i Lier i Drammen, startet veldig tregt for Elverum. Etter å ha ledet med ett mål til pause, vant Elverum til slutt 21-27.

Når det er sagt, så kom den dårlige kampen etter storkampen og seieren mot Montpellier i fjorårets Champions League. Nå håper den svenske elverum-treneren at vi ikke får en reprise.

- Det er slik når vi spiller Champions League og ha vunnet to kamper, at vi sliter med å beholde føttene på gulvet. Vi må være ydmyke overfor oss sjøl og tenke at vi må levere så godt vi kan for å kunne vinne kamper i Norge også, sier Michael Apelgren.

- Men vi har såpass erfaring at vi har lært oss det nå?

- Det håper jeg. Men jeg husker godt kampen mot St. Hallvard i fjor, etter seieren mot Montpellier. Det ble en dårlig kamp for vår del, sjøl om vi vant til slutt, sier Apelgren.

Må bygge videre på utviklingen

Hovedfokus hos håndballgutta i svart og hvitt denne kampen blir nettopp og klare den mentale utfordringen som venter, nemlig å prestere på topp mot et bunnlag.

- Det viktige er nå å bygge videre på den positive trenden vi har nå. Vi må også fortsette utviklingen vår, for vi har mange nye spillere. Hva Nøtterøy har å komme med, er kanskje ikke vårt problem, men heller det at vi må være ydmyke nok og forstå at vi må prestere for å vinne, sier Michael Apelgren.

Svensken tror det å ha med seg hodet og være tro mot spillet, er en brikke som blir viktig. I tillegg vil han benytte seg av hele laget foran onsdagens kamp.

- Vi må ha med oss hodet, for det er det viktigste i kampen mot Nøtterøy. For det er ikke slik at Elverum er et veldig mye bedre lag enn Nøtterøy, men samtidig må vi levere på parketten. Det er ingen annen ting vi blir målt på, sier svensken og legger til:

- Det er flere saker som vi skal gjøre i kampen mot Nøtterøy. De som har hatt færre minutter på banen så langt i sesongen vil kunne få prøve seg i kampen mot Nøtterøy. For disse er kampen veldig viktig, de skal vise at de fortjener enda mer tid på banen, sier Apelgren.

Fortsatt høyt tempo

Med det raske tempoet Elverum har satt opp denne sesongen, skal videreføres også i denne kampen.

- Det er vårt nye spill. Og slik vil vi ha det fremover, forklarer Michael Apelgren.

På spørsmål om hvem som skal ta straffekastene i onsdagens kamp, svarer svensken slik:

- Det vet jeg ikke helt sjøl. Men sist satte Tine Poklar sine straffer. I tillegg har vi tenkt litt på Kevin Gulliksen. Men, de som har litt statistikk vet at André Lindboe har god uttelling på straffene sine, sjøl om det har blitt noen bomskudd de siste kampene, avslutter Michael Apelgren.

Følg kampen direkte på ElverumsRadioen

Får du ikke mulighet til å komme til Terningen Arena onsdag kveld klokka 18.30, vil ElverumsRadioen følge kampen direkte. Radiokanalen hører du på DAB, FM 88.2 og FM 99.3 samt på internettradio og app til mobilen. Sendingene starter klokka 18.00.