Det så man sist da de slo Haslum 27-18 i Nadderud Arena i tredje og siste kvartfinale. Med det friskt i minnet, så har Elverum den siste tiden trent veldig både på angrepsspillet, men også forsvaret.

Raymond Hamar i trenerteamet til Elverum, har allikevel stor tro på at de kan slå et formsterkt Kolstad onsdag kveld.

- Den siste tiden har vi brukt en del tid på å sette forsvarsspillet vårt og hvordan vi har lyst til å spille mot Kolstad. Vi må også finne løsninger fremover som kan være den beste løsningen for oss, sier Raymond Hamar.

Må være kreative

I fraværet til Michael Apelgren, Kristian Bliznac og Petter Øverby så må Raymond Hamar, i samråd med Michael Apelgren, finne den beste taktiske løsningen. Apelgren er ikke utestengt fra trening, så han har deltatt på alle lagets treninger.

- Vi savner Norges kanskje beste trener, vi mangler minimum to av de beste treerne i forsvaret i Norge, og Petter er kanskje Norges beste linjespiller i eliteserien akkurat nå. Så det er klart at vi er inne i en ganske vanskelig tid. Derfor må vi være kreative på å bruke ressursene vi har igjen i laget på best mulig måte, sier Hamar.

Han og de andre i Elverum Håndball Herrer har et mål foran onsdagens kamp, nemlig å vinne.

- Ved å bruke de ressursene vi har igjen i laget på en god måte, håper vi og tror vi at vi har en god sjanse til å trekke det lengste strået i kampen mot Kolstad, sier Raymond Hamar.

Kolstad på god veg opp

Det var mange som fikk hakeslipp da Haslum røk ut av sluttspillet allerede i kvartfinalen mot Kolstad. Og det er klart at Kolstad har tatt mange store steg i rett retning inn mot sluttspillet, noe Elverum må være obs på.

- Kolstad har helt klart tatt steg inn mot sluttspillet. Når det gjelder Haslum hadde de noen skader som gjorde at de ikke kunne bruke sitt hele potensiale, men vi ser at Kolstad virkelig har tatt et steg inn mot sluttspillet, sier Raymond Hamar.

Han nevner Patrick Bols i målet og Petur Palsson på strek er sterke spillerprofiler for Kolstad. Hamar mener de har god kontroll på disse spillerne og at forsvarsspillet blir nøkkelen foran onsdagens kamp.

Usikkert om Poklar spiller

Når to av de tre spillerne som ble dømt etter at Domskomiteen i Norges Håndballforbund avsa dom etter kort-saken er ute, gjenstår et ganske stort spørsmål. Vil Tine Poklar spille onsdagens kamp? Noe Hamar er veldig vag på.

- Tine Poklar kan anke sin dom frem til midnatt onsdag. Vi vurderer det fortløpende om hva som vil være den beste løsningen. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Raymond Hamar.

- Så det vil si at ingen ting er bestemt?

- Helt riktig, svarer Hamar.

Etter det iElverum erfarer, vil trolig Poklar spille onsdagens kamp, ettersom han har blitt drillet skikkelig på trening.

Skulle Elverum og Tine Poklar anke, vil ikke dommen bli rettskraftig på minst sju dager. Det er nettopp lengden på ankesaken. Det vil si at Poklar kan risikere å stå over en eventuell sluttspillsfinale. Og etter det iElverum erfarer, vil derfor Elverum mest sannsynlig godta dommen etter kampen onsdag kveld.

Med det, vil Elverum få tilbake Bliznac og Øverby, men må se Poklar se to kamper fra tribuna.

Hør kampen på radioen

Som vanlig vil kampen bli direktesendt på ElverumsRadioen. Kampstart er klokka 20.00 mens håndballsendingene vil starte 19.30. ElverumsRadioen hører du via DAB i store deler av Hedmark, via FM 88.2 og FM 99.3, nettradio og app via mobilen.