Elverum hadde ei tøff uke forrige uke, med hjemmekamp mot Levanger (tap og 2 røde kort), deretter bortekamp i cupen mot Bodø/Glimt (120 minutter og seier på straffer), før uka ble avsluttet med bortetap for Jerv i Grimstad.

Denne uka har Elverum restituert og spillerne fikk fri fra trening både mandag og tirsdag. Onsdag ettermiddag hadde de ei rolig økt, før det ble ei tøff økt på torsdag. Så er det vanlige kampforberedelser som gjelder fredag og lørdag, før bussturen til Fredrikstad på søndag.

Elverum-trener Tore Fossum forteller kort om tapet mot Jerv på søndag.

- Det ble egentlig litt som fryktet, etter å ha kjørt fra nord til sør og i tillegg spilt 120 minutter i Bodø. Vi var rett og slett litt tomme for energi, og det var mest synlig i 1. omgangen. Vi kom litt mer med i 2. omgang, men vi var ikke gode nok denne gangen til å få med oss poeng hjem fra Grimstad, forteller Fossum.

- møter en storklubb

Jerv stod uten seier før Elverum-kampen, og det samme gjør Fredrikstad.

- Dette blir en ny tøff kamp, historisk sett er jo Fredrikstad en storklubb. Det er stort trøkk og press på spillerne i Fredrikstad! Så får vi tro at vi har kommet oss etter både cuprunde og mye reising. Har vi full energi-tank så er det store muligheter, men Fredrikstad har hatt litt marginer i mot seg også. Det er ikke noe dårlig fotballag vi skal møte, sier Fossum.

Fredrikstad er studert på vanlig måte, uansett motstander gjøres det en grundig jobb i forkant.

- Ja, det er litt av jobben min å være forberedt. Vi har god kontroll på hva Fredrikstad kommer med, de har hatt en del skader og byttet en del på formasjonene, sier Fossum.

ikke comeback av fossum!

Som tidligere nevnt, er det utfordringer i forsvaret med fravær av forskjellige årsaker. Har du vurdert å sette på deg fotballskoene selv?

Nei, det har jeg faktisk ikke! Det kommer ikke til å skje, og det skal de fleste være glad for, ler Fossum.

Uansett blir det endringer i forsvaret igjen, med både Sulaka, Rønes, Cukovic, Eggen Persgård og Stian Lund ute. 

- Vi har vurdert litt forskjellige løsninger, men ender med at vi bruker noen fra egne rekker. Hvem det blir er ikke helt bestemt foreløpig. Det er flere spillere i troppen vår som klarer en kamp på stopperplass, forteller Fossum.

Det har ikke kommet noen nye skader i uka.

- Nei, men vi har en del suspensjoner og Rebin Sulaka på landslagsoppdrag for Irak. Vi er litt tynne i forsvarsrekka, men ellers ser det bra ut, forteller Fossum.

uefa a-lisens trenerkurs

Tore Fossum starter straks på UEFA A-lisens trenerkurs, som er det nest høyeste nivået i Norge. Hvert år er det 32 trenere i norsk fotball som får plass på UEFA A-lisenskurs. 

- For å være trener i OBOS-ligaen, er det et krav at du har dette kurset. Dette er både noe jeg må og noe jeg ønsker for å utvikle meg selv. Det er tøffe tak, det er ei uke med intensiv teori og praksis på treningsfeltet. Det er også et eget studium etterpå, så det ligner egentlig litt på en bachelor, forklarer Fossum.

Men først så er det 3 poeng på Fredrikstad stadion som gjelder.

- Ja, og vi skal gjøre at vi kan for å få med oss noe hjem til Elverum. Jeg ser fram til kampen med spenning og jeg tror vi skal være «fit for fight» når søndagen kommer, sier Tore Fossum.

Kampstart er altså søndag 11. juni klokka 18.00.