• 2-MÅLS SCORER:
    Jonas Enkerud med 2 mål i dag.
  • FORNØYD MED STARTEN:
    2-måls scorer Jonas Enkerud er godt fornøyd med starten på høstsesongen.

Lørdagens kamp mellom naboene Elverum og Brumunddal endte med en klar hjemmeseier, selv om 1.omgangen var jevn - i alle fall resultatmessig. Hjemmelaget hadde stort sett full kontroll hele omgangen, men skapte ikke de største sjansene og fikk heller ikke det største trykket mot bortelaget. Brumunddal skapte fint lite, de var solide bakover og lå tett mellom lagdelene - uten at de la seg lavt. Etter noen halvsjanser av Elverum, og mer og mer press utover i omgangen, kom kampens første scoring i omgangens siste spilleminutt. Og det var en fin scoring! Spissen Robin Hjelmeseth vender på en 5-øring innenfor 16 meteren og løfter ballen elegant over fingertuppene til gjestenes meget gode keeper, Tor Torgersen. 1-0 til hjemmelaget! Psykologisk viktig scoring for kampen, gjestene fikk bare tatt avspark før kampens dommer blåste til pause.

enkerud med 2 scoringer på 8 minutter

2.omgang startet som den første, med et visst trykk og overtak fra hjemmelaget. Brumunddal hadde lite plan over sitt offensive spill, eller man kan si at Elverum hadde full kontroll på sin defensiv. Elverum meget gode midtstopper, Rebin Gharid Suluka, var meget god i dagens kamp. Han har en stor ro og selvtillit i spillet, og er meget solid bakover for Elverum.

I det 54 minutt kom kampens andre scoring, og selv om den kanskje ikke var så vakker som den første, var den viktig for kampen: Kaptein Balstad kom med et av sine mange innlegg, ballen ble nikket på mål og reddet av Torgeresen - men på returen var kantspilleren Jonas Enkerud fast bestemt på å klinke ballen i mål - 2-0 til hjemmelaget! Etter 62 minutter var Enkerud på plass igjen, denne gang på innlegg fra Ole Andreas Nesset og kampen var punktert med 3-0.

Enkerud holdt også å på lage hat-trick etter 69 minutter, men keeper Torgersen var med på notene og reddet skuddet som var på vei i nettveggen. Deretter ble 2-måls scoreren byttet ut, til stor applause fra de 523 tilskuerne på stadion.

kremmerhus fra 25 meter

Selv om kampen for lengst var punktert, var ikke hjemmelaget ferdig med scoringene. Først ble det 4-0 i det 73.minutt ved Ole Andreas Nesset, som fint rundet keeper og satte ballen i mål. Deretter kom det et kremmerhus av de sjeldne: midtbanespiller Remi Andre Svindland fyrte av fra 25 meter og den ellers gode keeper Torgersen hadde ikke sjans - kremmerhus og 5-0!

Elverum hadde også muligheten på straffe, men dagens debutant Adnan Cirak, måtte se sitt forsøk bli reddet av den allerede nevnte Torgersen.

Bortelaget hadde sin eneste målsjanse etter 86 minutter, da innbytter Sigurd Ertsås burde scoret - men Fredrik Tervaniemi var fortsatt våken og holdt nullen også denne gang.

gjorde godt for både enkerud og laget

Vi tok en prat med 2-måls scorer Jonas Enkerud etter kampen:

- Dette gjorde godt, både for meg og laget, smiler en glad og fornøyd målscorer.

- Det var kanskje ikke de peneste målene jeg har gjort, men mål er mål. Viktig å være på rett plass til rett tid, og i dag var det min tur. Det var viktig med 1-0 rett før pause, vi kunne senke skuldrene litt og Brumunddal fikk en tung vei til garderoben og 2.omgang, sier Enkerud.

Det har vært en bra start på høstsesongen for deg personlig, etter skadeproblemene?

Ja med 90 minutter mot Tynset sist, selv om ikke resultatet var som ønsket, og med 2 mål i dag er jeg godt fornøyd med starten. Jeg skulle gjerne spilt videre jeg da jeg fikk beskjed om å bytte ut, men det er sikkert smart å være litt tålmodig nå. Vi har så mange gode spillere i troppen, det er stor konkurranse om plassene og i dag hadde vi fire forskjellige målscorere, smiler en fornøyd Enkerud.

Elverum - Brumunddal 5-0 (1-0)

Elverums lag:

Fredrik Tervaniemi, Rebin Gharid Suluka, Håkon Rønes, Jonas Enkerud (Adnan Cirak fra 72), Peder Nersveen, Ulrik Gaare Balstad (kaptein), Erlend Eggen Persgård, Remi Andre Svindland, Ole Andreas Nesset, Farid Rahim (Mtaka Simba fra 66) og Robin Hjelmeseth (Elmahdi Bellschen fra 79).

Mål: Jonas Enkerud 2, Robin Hjelmeseth, Ole Andreas Nesset og Remi Andre Svindland.

Gule kort: Ulrik Gaare Balstad og Rebin Gharid Suluka.