Etter en sommer med store utskiftninger i spillerstallen, og kort tid til å få de nye spillerne inn i spillestilen, var det søndag kveld klart for høstsesongens første OBOS-kamp, på Jessheim mot Ull/Kisa.

Elverum startet med 2 av de nye spillerne, både midtstopper Goran Antonic og midtbanespiler Sabri Khattab var med i startoppstillingen.

Elverum startet kampen best det første kvarteret, produserte 3 cornere, men ingen store sjanser. 

I det 19. minutt fikk Adnan Cirak frispark på 20 meter, det ble tatt raskt og Jonas Enkerud avsluttet med et godt skudd som ble glimrende reddet av Ull/Kisas keeper. Kampens første sjanse!

kjempesjanse ved cirak

Etter 25 minutter var Elverum nære på ledelse! Bra spill og avslutningen fra Adnan Cirak måtte Ull/Kisas keeper virkelig strekke seg på. Elverum hadde fortjent en ledelse på dette tidspunktet. 

Elverum presset den første halvtimen og hadde hele 6 cornere i denne perioden.

Så etter 33 minutter var Elverum nære på igjen, da Jonas Enkerud slo et hardt innlegg foran mål. Innlegget forandret retning og bare en rask beinparade fra Hagerup i Ull/Kisa målet, forhindret ledelse til bortelaget!

Det stod altså 0-0 til pause, i en omgang Elverum dominerte stort og hadde nesten et to-sifret antall cornere og et par bra sjanser. Den aller største hadde Adnan Cirak etter 25 minutter og bare en feberredning fra Hagerup i Ull/Kisa målet gjorde at det ikke ble scoring. I det andre målet hadde vel ikke Fredrik Tervaniemi høy puls en eneste gang, Ull/Kisa var veldig blodfattige framover. 

tabbe ga baklengs rett etter pause

Bare 2 minutter ut i 2. omgang tok Ull/Kisa ledelsen etter en generaltabbe av kaptein Tervaniemi, keeperen skulle bokse ut ballen - men bokset rett i hodet på innbytter Ole Andreas Nesset og 1-0! Helt mot spillets gang, men slik er fotballen. Bare et par minutter etterpå var det nære på igjen for Ull/Kisa, men denne gang gjorde Tervaniemi opp for seg med en meget god redning! Mål preger kamper.....

Etter 60 minutter gikk Sivert Solli i bakken, og Elverum ropte på straffe. Det var ikke dommeren enig i og det endte med gult kort til keeper Hagerup og Adnan Cirak etter en «diskusjon». 

Rett etterpå var Ull/Kisa nære på igjen, men skuddet ble reddet på streken av Igor Cukovic, og returen gikk rett over tverrliggeren. 

Så etter 63 minutter var det nesten utligning, men skuddet fra Khattab ble reddet mesterlig av Hagerup. Så rett etterpå kontret Ull/Kisa inn 2-0! Bra spill og litt klabb og babb foran Tervaniemi, så endte med scoring fra kloss hold fra innbytter Kaland og 2-0 til hjemmelaget!

Etter 71 minutter fikk vi dagens 3. debutant for Elverum, da Mouhamadou Ndiaye kom inn for en annen debutant, Sabri Khattab.

5 minutter før slutt kontret Ull/Kisa og skuddet gikk i tverrligger og ned, Kaland som avsluttet mente tydelig at den hadde vært over streken - men fikk ikke gehør av dommer og linjemann. 

Rett før slutt hadde Jonas Enkerud en god mulighet til redusering, men skuddet ble blokkert! Like etter viste også innbytter Ndiaye seg fram, men skuddet gikk like utenfor!

savner en målscorer

Det endte dermed med 2-0 til Ull/Kisa, etter at Elverum var klart best i 1. omgang. Men med scoring til hjemmelaget nesten rett etter avspark i 2. omgang, på en tabbe av Tervaniemi, ble det litt «hengehoder» og en kamp for å ta igjen forspranget. 2. omgang ble ingen god omgang av Elverum, og de har helt klart et problem offensivt - HVEM skal score målene? Søndag hadde riktignok Ull/Kisa keeper Hagerup en meget god dag, men likevel....

Denne kampen burde vært avgjort allerede til pause, og det blir heller ikke enklere å ta poeng med så enkle baklengsmål. Vi får håpe at nykommerne får satt sitt preg på laget framover og nå blir det ekstra viktig med seier i neste hjemmekamp, mot Florø. 

Nykommerne klarte seg bra, både Goran Antonic og Sabri Khattab viste at de er gode nok på dette nivået, og innbytter Ndiaye viste seg også positivt fram de 20 minuttene han spilte. Alt i alt var Jonas Enkerud den mest positive i dagens kamp. 

KAMPFAKTA:

Ull/Kisa - Elverum 2-0 (0-0).

Jessheim stadion

Tilskuere: 550 

Mål: 1-0 Ole Andreas Nesset (47 min), 2-0 Mats André Kaland (64 min)

Kort: Igor Cukovic - Elverum (21 min), Sverre Martin Torp - Ull/Kisa (38 min), Adnan Cirak - Elverum (60 min), Stefan Hagerup - Ull/Kisa (60 min), Peder Nersveen - Elverum (67 min) og Niklas Sandberg - Ull/Kisa (88 min)

Elverum stilte med følgende lag:

Fredrik Tervaniemi (kaptein), Erlend Eggen Persgård - Goran Antonic - Igor Cukovic - Stian Simenstad,  Peder Nersveen - Remi Svindland - Sabri Khattab (Ndiaye fra 71), Sivert Solli (Bellchen fra 67) - Adnan Cirak (Hjelmeseth fra 79) - Jonas Enkerud.

På benken: Neydson Da Silva, Elmahdi Bellhcen, Håkon Rønes, Farid Rahim, Robin Hjelmeseth, Kristian Kjeverud Eggen og Mouhamadou Moustapha Ndiaye.