Florø ligger på 8.plass på tabellen med 22 poeng, mens Elverum ligger nest sist med sine 13 poeng. 

Mens Elverum har slitt med å score mål, bare 12 mål på 16 kamper, har Florø dobbelt så mange - nemlig 24 scoringer. 

Florø har i tur og orden vunnet 3-1 hjemme mot Ull/Kisa, sterke 4-2 borte mot Mjøndalen, 2-0 borte mot Ranheim og nå sist 4-1 hjemme mot Fredrikstad. Ingen tvil om at Elverum møter et lag som er i form, og de må spesielt ha et godt øye til den målfarlige spissen Endre Kupen, som hittil har gjort 8 mål, sist hattrick mot Fredrikstad!

Sist helg spilte Elverum en meget god 1. omgang borte mot Ull/Kisa, men det endte dessverre med 2-0 tap etter enkle baklengsmål og det kjennetegner et lag som sliter i bunnen av tabellen.

- alle tap er unødvendig

Et noe «unødvendig» tap?

- Alle tap er unødvendig synes jeg! Vi var veldig bra i 1. omgang og burde egentlig vunnet den kampen til pause, så skal vi bare fortsette i 2. omgang - men det lykkes vi ikke helt med. Vi kommer dårlig i gang, med scoring i mot allerede etter 2 minutter i 2. omgang, og da ble det vanskelig. Men vi tar med oss den gode 1. omgangen og ser fram mot Florø-kampen på søndag, sier Elverums trener, Tore Fossum.

Elverum trengte poeng mot Ull/Kisa, spilte meget bra i 1. omgang, men det endte likevel med tap. 

Hvordan påvirker det spillergruppa?

- Det er ingen her som liker å tape, men det er jobben min sammen med spillerne å nullstille til neste kamp. Det blir ganske likt som i fjor, da vi vant og vant, men det var også viktig å nullstille da. Nå har vi jobbet bra gjennom uka, så skal vi revansjere oss og slå Florø på søndag, sier Fossum.

Det er små marginer i OBOS-ligaen, og det er lite som skiller seier fra tap.

- Ja, det er slik at vi kan slå alle og vi kan tape mot alle, det er veldig jevnt og små marginer i stort sett hver eneste kamp. Det er tett oppover på tabellen, og det er få poeng som skiller lagene. Florø har kommet veldig godt i gang, de har et par veldig gode angripere som vi må ha kontroll på gjennom hele kampen. Klarer vi å unngå at de får mye ball, så har vi gode sjanser til å vinne på søndag, sier Fossum.

- ingen spesialoppvartning

Selv om Endre Kupen og den franske kantspilleren Rashad Muhammed holder meget høy klasse, blir det ingen spesialoppvartning.

- Vi gjør ikke noe spesielt med de to, men vi er klar over at de to er viktige spillere på Florø. Vi ser på Florø som en helhet, de har andre gode spillere også, sier Fossum.

Når det gjelder Elverum er de fleste spilleklare til søndag, kanskje med et par unntak.

- Marius Hagen har sonet ferdig karantene, men har blitt sjuk - så vi får se om han blir klar til kamp. Når det gjelder Silas Songani mangler vi et papir, før han er formelt spilleklar. Ellers er alle klare til kamp ja, vi har hatt noen travle uker i sommer for å spillere på plass. Jeg tror heller ikke det skjer noen store endringer i troppen nå, selv om overgangsvinduet er åpent til 16. august, men vi vet jo aldri, smiler Fossum.

Først er det uansett 3 poeng som gjelder mot Florø på søndag klokka 18.00.

- Helt klart, og vi håper at folk møter opp og støtter oss. Det har vært stigning på tribuna også, det har kommet flere og flere, og det setter gutta veldig pris på. Gi oss støtte på søndag, så skal vi prøve å levere, oppfordrer Tore Fossum.