Kampen startet litt sakte, begge lagt tok og følte på stemningen før lagene virkelig satte tempoet opp. Det var hjemmelaget TATRAN Presov som tok føringen og lå foran de første fem minuttene. Men så kom Elverum tilbake og fra 12-12 var det Elverum som styrte. Inn mot de siste minuttene før pause, ledet Elverum 13-16. Etterfulgt av noen feilskjær og kanskje en tvilsom dommeravgjørelse, går Elverum til pause med ledelse 16-17.

2. omgang startet ikke slik Elverum ville. Lenge fulgte lagene hverandre, men TATRAN Presov kom nærmere og nærmere, og gikk til slutt forbi. Etter halvspilt 2. omgang lå Elverum bak med to mål.

Her måtte noe gjøres, og det fort. I mot slutten så er det uavgjort 23-23, hvor på Elverum får en utvisning. Men, i undertall prestere Elverum årsbeste på bortebane, og vinner undertallsperioden 0-2. Dermed står det 23-25. Derfra og ut de siste minuttene følger lagene hverandre, og Elverum kontrollerer inn en tomålsseier 25-27.

Hadde en god følelse

Elverumtrener, Michael Apelgren, hadde hatt en god følelse foran kampen ganske lenge. Han sa til gutta i garderoben før de gikk ut til 1. omgang, at dette skulle vi ta.

- Denne så vi ikke komme åtte minutter før slutt. Også fikk vi noen dommeravgjørelser mot oss. Men vi reiser oss og viser hvor gode vi er i dag, sier Michael Apelgren.

Han er kjempestolt over alle spillerne i kampen mot TATRAN Presov.

- Jeg er bare så utrulig stolt av alle spillerne i dag. De jobber veldig, og mange viser at de har en håndballskalle. Mange av spillerne viser at de spiller klokt i dag, og jeg er bare så utrulig stolt av alle spillerne i dag, sier Apelgren.

Svensken er veldig fornøyd med 1. omgangen, og trekker frem Tamas Ivancsik som setter sju av sju i 1. omgang.

- Det er vanskelig å vinne på bortebane og jeg synes det er kjempemorsomt. Det viser vi spesielt i 1. omgang. Det er noen feiltrinn bakover, men jeg synes vi gjennomfører kampen med veldig godt mot og vi viser hvor gode vi er. I dag var Tamas en sikker spiller på høyrekanten i 1. omgang. Han viser hvilken god spiller han er, smiler Michael Apelgren.

Så mørkt ut

I slutten av 2. omgang så det litt mørkt ut for Elverum. Men heldigvis er det enkelte spillere som står opp og viser hva de og laget er bygget opp av.

- Det så litt mørkt ut en stund, og man kjente at vinden blåste Presovs vei. Men så snudde det og noen av spiller varter opp med enkeltmannsprestasjoner og vi vinner til slutt med to mål, smiler Michael Apelgren.

Micke trekker frem flere av spillerne som brukte hodet under kampen mot det slovakiske laget. Han sier at det var flere av gutta som viste mot og ikke minst klokhet.

- Flere av spillerne brukte virkelig hodet i dag, og spilte klokt. Da blir det flott håndball, og dette var moro å se på, sier Apelgren.

Kort feiring

Det blir en kort feiring av seieren, for onsdag venter allerede Drammen i en ny kamp.

- Vi spiller allerede på onsdag igjen, så vi får på en måte ikke tid til å feire. Men i mai skal vi feire med måte, avslutter Michael Apelgren.

Fakta
  • TATRAN Presov - Elverum Håndball Herrer 25-27 (16-17)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Aleksander Børresen (4), Tamas Ivancsik (7), Nikolaj Mehl (4), André Lindboe (3), Erik Toft (1), Jonas Burud, Tine Poklar (4), Josef Pujol (4). Disse satt på benken: Didrik Linderud, Torbjørn Fredriksen Eide, Jørgen Jansrud, Håkon Ekren.
  • Tilskuere: 2.050