Elverum: Etter nattas fintelling har de fire partiene knappest mulig flertall med 18 representanter. Det gir et fornyet håp blant de blå partiene om at samarbeidet kan fortsette selv om Arnfinn Uthus (Sp) tidligere i dag sa at de trolig ville inngå et partnerskap med Arbeiderpartiet og SV.

- Ingenting er avklart og vi skal ha et møte med samarbeidspartiene senere i dag. Om ikke annet for å takke for samarbeidet de siste fire årene. Vi har fått til mye bra selv om vi ikke har vært enige i alt, sier ordfører Erik Hanstad.

Frede sætre?

- Uansett vil det være naturlig å se om vi kan fortsette å samarbeide fremover. Det blir en forhandlingssak, sier ordfører Erik Hanstad (H). Arnfinn Uthus har vært klar på at de ikke vil samarbeide med Høyre som vil legge ned Kirkeby oppvekstsenter og Sætre.

- Kan det være aktuelt for Høyre og "frede" Kirkeby skole og Sætre Aldershjem i fire år for å få Senterpartiet med på laget?

ble straffet

- Det er noe vi må forhandle om, men Høyre har en grense for hvor langt det kan gå. Vi må føre en forsvarlig økonomisk politikk så får vi se om det i det hele tatt er noe å forhandle om, sier Hanstad. Han regner med at svaret på dette vil komme allerede i løpet av kvelden. Hanstad innrømmer at partiet ble straffet for å ha gått inn for konkurranseutsetting og nedleggelser.

- Ja, vi regnet med at det ville komme. Men vi har tatt ansvar og stått for det, sier han.