Fellesnevneren for disse to bandene er at de har medlemmer fra Elverum. Marius Drogsås Hagen har i en årrekke spilt i Team Me og sammen med andre elverumsinger har han turnert land og strand rundt med bandet.

Tord Øverland Knutsen har i det siste vært utenlands med sitt band, The Wombats, som har base i London. Nå går elverumsingene sammen og danner en duo, et musikalsk fristed skal vi tro elverumsgutta.

- Imitating Aeroplanes har blitt et avbrekk fra det andre vi holder på med, forteller Tord Øverland Knutsen.

Han forteller at de der kan bryte med musikksjanger, ikke være tro mot uskrevne regler og gjøre som de vil.

- Her kan vi være drøye, cheezy, sære og samtidig få ventilert litt, utdyper Øverland Knutsen.

Ikke første gang de er sammen om musikken

Tord Øverland Knudsen og Marius Drogsås Hagen har bemerket seg som noen av Norges aller fremste musikere de siste årene. Tord har turnert verden rundt, og gitt ut flere album med det suksessfulle, britiske bandet The Wombats. Marius har på sin side fått stor suksess med Team Me, som blant annet vant Spellemannpris for beste popgruppe i 2011 og som har gjort det stort utenfor hjemlandet.   
 
Nå danner barndomskompisene duoen Imitating Aeroplanes, og spiller sin debutkonsert på Parkteateret under Klubbøya i år. 

Dette er likevel ikke første gang Tord og Marius har samarbeidet. Siden de to vokste opp sammen i Elverum, har de eksperimentert og laget musikk, og når de nå danner duoen Imitating Aeroplanes, forteller de at det føltes som det mest naturlige i verden. 

Godt og nært samarbeide

Tord og Marius forteller om et nært samarbeid de ikke har opplevd med noen andre.

 - Vi er så trygge på hverandre. Vi slipper veldig mange diskusjoner fordi vi har like referanser, forteller Marius Drogsås Hagen.

- Vi digger det samme, og det har jeg aldri opplevd med noen andre, skyter Øverland Knutsen inn.

Imitating Aeroplanes ble til etter de to bestemte seg for å dykke dypere ned, og få mer kunnskap om prog-musikk.

- Dette har blitt et sideprosjekt som bare måtte ut. Samtidig har ambisjonene kommet underveis som musikken har fått utfolde seg, forteller Tord med et smil.

Etter å ha eksperimentert i studio det siste året, har lydbildene deres blitt inspirert av alt fra pop, prog, psykedelia og til og med techno. Nå gleder de seg til å vise frem prosjektet, og ikke minst stå på scenen under Klubbøya med fullt band.

Singel og album er på veg

Den ferske duen vil etter alt å dømme komme ut med en singel ganske snart, og albumet er ventet iløpet av høsten. 

Musikken vil duoen gi ut på Propeller Records og de opplyser via en pressemelding at singelen vil komme nå i sommer.