Den siste kvarfinalekampen ble spilt søndag kveld i Sør Amfi mellom ØIF Arendal og Bækkelaget. Det kunne virke som om ØIF Arendal ble fullstendig tatt på senga. De kom raskt bakpå, mens Bækkelaget fosset fremover og ledet svimlende 14-20 til pause.

ØIF Arendal tok seg noe sammen i andre omgang, men Bækkelaget ble for sterke og de vant 27-32 etter full tid. Dermed gikk Bækkelaget videre til semifinalen.

Og det er nettopp Bækkelaget som Elverum skal møte i semifinalen. Også den spilles best av tre kamper. Elverum starter med hjemmekamp allerede førstkommende onsdag i Terningen Arena.

Ingen lett match

I likhet med Elverum, så har også Bækkelaget hatt en eventyrlig vårsesong. De er i slaget, noe de har bevist ved å sende seriemesteren ut av sluttspillet allerede i kvartfinalene. Derfor blir nok ikke dette noe «walk in the park» for Elverum.

Sist lagene møttes var i Terningen Arena 13. mars. Da vant Elverum 36-34 etter noen nerveprirrende avslutningsminutter.

Slik håper ikke trener Michael Apelgren at det blir igjen, men det blir tøft, sier han.

- Dette her kommer til å bli veldig vanskelige kamper. De har en fantastisk bra tropp, og er veldig komplette. Så dette blir en tøff test for oss. Det som vi er bedre på enn Bækkelaget, er at vi har verdens beste publikum. Og det er kanskje det største våpnet vårt, sier Michael Apelgren.

Hjemmebanefordel

Også i semifinalene har Elverum, som de hadde i kvartfinalene, hjemmebanefordel. Det vil si at Elverum åpner hjemme, og avslutter hjemme om det blir tre kamper. For også semifinalene spilles best av tre kamper.

- Men vi må ikke tenke på at vi får hjemmebanefordel, for som vi har sett så hadde jo også Arendal hjemmebanefordel. Noe som for så vidt ikke var en fordel akkurat nå, sier Apelgren.

Onsdag klokka 18.30 kastes semifinalene igang, og Apelgren har en oppfordring til alle elverumsingene.

- Jeg håper det kommer mange, for det er dette vi er best til i Norge. Nettopp publikumet vårt, de er kjempegode. Lager de god stemning på tribuene, skal vi gjøre vårt for å slå Bækkelaget. Så jeg håper at det blir fult i Terningen Arena nå på onsdag, og at de blir med ned til Bækkelaget og heie oss frem til en borteseier, sier Michael Apelgren.

Ikke overrasket

Treneren er ikke overrasket over at Haslum valgte Halden som motstander.

- Etter det jeg har hørt og forstått, så har Haslum hatt det vanskelig mot Bækkelaget. Så det var nok derfor de valgte å spille mot Halden i stedet for Bækkelaget, sier svensken og legger til:

- Jeg synes Bækkelaget og Halden er like så gode, men at Bækkelaget nå er mer i form enn Halden. Så om vi skulle valgt, så er jeg ikke så sikker på om vi hadde valgt Bækkelaget heller, sier Apelgren.

Skal man tolke Apelgren så ser han frem mot kampene mot Bækkelaget, men det blir ingen lett oppgave.

- Det blir moro, men veldig tungt. Så vi trenger all den støtte vi kan få fra tribuene, avslutter Michael Apelgren.