Slutten av oktober skulle Adam Schjølberg, kjent fra TV-programmet «Sofa» på NRK, begynne som elev hos Tormod Salen. Adam er 34 år og har ikke førerkort.

Han er en godt kjent personlighet både innenfor og utenfor TV-ruta og nå når han skal ta førerkort så har han laget en miniserie på Youtube. Kjøretimene blir filmet, og der blir samtalemnene mange.

I den siste videoen som Adam Schjølberg har publisert, snakkes det om sex. Adam er åpen homofil, og snakker litt om homosex med Tormod.

Noe som tydelig setter Tormod litt ut av den gode komfortsonen han er vant til å være i.

- Jeg blir rød minst en gang på disse kjøreturene, sier Tormod til Adam i bilen.

Aktiv og passiv

Det hele starter da Tormod spør Adam om hva aktiv og passiv sikkerhet i bilen er for noe. Adam svarer så godt han kan og får lærdom av Tormod på hva aktiv og passiv sikkerhet i bilen er for noe.

Men, så snur Adam på rollene og blir lærer. Han spør Tormod rett ut om han vet hva aktiv og passiv betyr i homo-termologi. Hvor på Tormod blir litt satt ut.

- Jeg tror det går på sjekking. Jeg ble med en kollega og ei venninne på London en gang. Da merket jeg at jeg var passiv mens de andre var aktive i sjekkinga, sier Tormod Salen.

Adam får seg litt av et latterkikk og sier:

- Det var en veldig gøy setning Tormod, du vet ikke hvor morsom den var, sier Adam Schjølberg.

- Jeg tenkte meg til at du ikke tenkte på akkurat det, sier Tormod og legger til:

- Men når jeg tenker på hva du tenker på, så var jeg ikke deltakende, ler Tormod Salen.

- Hva er jeg da?

Adam Schjølberg er ikke snauere enn at han spør hernesing Salen, om hva han tror at han selv er.

- Det vet jeg ikke. Eh, jeg går for... Jeg klarer ikke å veie den ene over den andre, så det må bli en blanding, sier Tormod.

- Ja, det er lov til å si blanding vet du, sier Adam og legger til:

- Sex behøver ikke være det ene eller det andre. Sex skal være godt og bra for begge parter, konkluderer Adam Schjølberg med.

Det er for øvrig i episode tre at Tormod Salen blir stilt til veggs om sine «homokunnskaper».

Tar ting som de kommer

Tormod Salen er en ganske åpen og sosial person, som tar ting som de kommer. Man kan nesten si at han er en som tar ting på sparket, og tar de utfordringer som måtte komme.

- Jeg er en veldig sosial person som liker utfordringer og vanskelige situasjoner. Adam er kjempehyggelig og flink som elev, sier Salen.

Han forteller at han sa ja til å bli med på opplegget rundt å bli filmet med en gang.

- Jeg sa jo ja til dette uten å vite noe om ham, men angrer ikke et sekund, smiler Tormod Salen.

Hver kjøretime filmes, men det er ikke alt som seerne på Youtube får se.

- Hver time er på 1.5 time, og alle ser den konsentrerte delen. Alt inkludert det flaue er egentlig bare veldig gøy, sier Tormod Salen og tenker på alle de artige samtaleemnene de har snakket om.

Spent på hva Adam finner på

Salen forteller at det ikke er noe er planlagt på forhånd, og at det som skjer det skjer.

- Ingenting blir klargjort eller planlagt på forhånd, så det er like spennende hva han finner på fra gang til gang. Jeg tar det bare som det kommer og svarer så godt jeg kan, avslutter Salen.

Og hva Adam finner på av krumspring, kan du se under: