Til nettstedet kondis.no forteller 36-åringen at det var et tøft løp, og at varmen var det verste.

- Jeg bestemte meg for å løpe mitt eget løp i det jeg følte var en fornuftig fart fra start. Jeg var usikker på hvordan jeg kom til å takle løpingen i høyden, sier elverumsingen til kondis.no.

De første 50 km gikk på ca 2.400 meters høyde, kan han fortelle til nettstedet. Etter hvert gikk løpet ned i lavlandet og de beryktede cayonene. Der var det bratt og ekstremt varmt.

- Føler jeg takler varmen bra. I alle fall nede i lavlandet. Men når jeg kom opp av cayonene etter 55 miles, kjentes varmen mer, sier Didrik Hermansen til kondis.no.

Kjøling

Etter å ha løpt langt i brennende hete, var han glad for at han skulle krysse en stor elv. Den elva inneholdt smeltevann, så det var friskt kan Hermansen fortelle til nettstedet. Han brukte mye tid på å holde seg kjølig, og kjøle seg ned.

- Hele løpet løp jeg med isbiter i ermer, caps og halstørkle. Alt for å prøve å kjøle meg ned, sier Didrik Hermansen.

Tung slutt

Etter 80 miles begynte han virkelig å kjenne det forteller Hermansen til kondis.no.

- Jeg slet med å få i meg mat og drikke. I tillegg var varmen ekstrem. Til slutt måtte jeg legge meg ned i alle bekker og etter hvert små pytter på leting etter noe kjølende. De siste kilometrerne gikk sakte. Den siste biten og bakkene måtte jeg gå, sier Didrik Hermansen.

Han visste at det ikke kom noen bak han, derfor kunne han ta det med ro inn mot mål. I tillegg var han helt ferdig, både fysisk og mentalt forteller han til kondis.no.


- Men jeg er ekstremt godt fornøyd med andreplass i løpet, sier elverumsingen til nettstedet.