• FOLKSOMT: Her er bilde fra fjorårets turnering.
  • ELVERUM MOT KJELSÅS: Her fra fjorårets oppgjør mellom Elverum G14 og Kjelsås G14-3.

Det var en beskjeden start i sin tid med 16 smågutt- og guttelag, neste helgs turnering har rundt 200 påmeldte lag! Det er et stort arrangement som skal gjennomføres, da det også tilbys overnatting og bespisning. 

Per Steinar Krogsæter er daglig leder i Elverum fotball, og selvsagt sentral også i Elverumsturneringen. 

- Status i dag er at vi mener vi har kontroll, på det meste. Vi har allerede gjort unna mye hard jobbing, og det er mye som gjenstår - men vi holder skjema, smiler Krogsæter.

Det er mye logistikk som må være i orden, før et så stort arrangement kan gå etter planen. 

- Ja, kampoppsettet og overnattingsoversikten skal sendes ut i dag og så «ruller det bare på». Vi har masse flinke folk med oss, så jeg har fortsatt hvilepuls, ler Krogsæter.

jubileumsturnering

Elverumsturneringen 2017 er også en jubileumsturnering.

- Vi har faktisk 40-års jubileum i år! Dette har vært fotballmoro i 40 år og vi har en rutinert gjeng som kan jobben sin - så her er det bare å gjøre seg klar til mer fotballmoro neste helg, sier Krogsæter.

Det var en liten nedgang i antall lag i fjor og det er det også i år. 

- Nå er det drøye 180 påmeldte lag, og vi merker en liten nedgang i de eldste klassene. De eldste reiser oftere til Dana Cup og Norway Cup, enn de gjorde før. Det som er gledelig, er at vi har en økning på jentesiden i 13 og 14. års klassen. Det er fortsatt en stor turnering og folkefest, og det er vi glade for, forteller Krogsæter. 

Elverumsturneringen er en stor turnering, og det skal blant annet mange baner til, for å gjennomføre turneringen. 

- Vi har 21 baner, det er over 3.000 dugnadstimer fordelt på 3 døgn, noe som er ganske enormt. Det skal også serveres 6.000 måltider! Det er ca 1.000 som har bestilt mat, og de skal ha mat 6 ganger i løpet av turneringen. Det er egentlig enorme mengder mat som skal fortæres, fordøyes, planlegges og gjennomføres, smiler Krogsæter. 

stor for hele elverum

De påmeldte lagene kommer både fra nær og fjernt. 

- Ja, det er en god blanding. Vi har to store klubber som er her hvert år, Kjelsås er her med 25 lag og Hvam med ca 15 lag. Ellers er det er lag fra Akershus, Østfold, Oslo-distriktet. Gledelig nok har vi med et jentelag fra Trondheim i år, Othilienborg, og det er vi veldig glade for. Dette er marked som vi ikke helt har klart å «åpne», så dette kan være en døråpner. Ellers kommer det mange lokale lag, og det er viktig for oss, smiler Krogsæter. 

Elverumsturneringen er ikke bare stort for Elverum fotball, men for hele Elverum.

- Absolutt, alt er jo sentrert rundt sentrum. Banene ligger tett på, og spillerne ligger på skoler i byen. Det er et voldsomt trykk i byen når ungene er her, så det er bare å oppfordre folk til å hive seg på sykkelen og sykle ned på Restvold, Prestgårdsjordet eller på ELVIS. Her kan du se på glade unger i fin aktivitet, tett på byen vår, sier en av krumtappene i Elverumsturneringen, Per Steinar Krogsæter. 

For klassene opp til 12 år spilles puljespill. Fra 13 år spilles det først puljespill, og deretter A- og B-sluttspill, der alle lag deltar. Turneringen pågår altså fra fredag 9. juni til søndag 11. juni.

ElverumsRadioen med Leif Tore Surén i spissen, vil også sende direkte fra turneringen.