Det ble konkurrert i 12 forskjellige disipliner, eller studielinjer ved skola. Det er andre gang at ELVIS arrangerer en slik konkurranse. Det nye av året, er at ved enkelte linjer kan skolemestrene nå gå videre til NM i skolemesterskap. 

Rektor Ole Frode Mikkelsgård åpnet skolemesterskapet ved å ønske alle elevene lykke til.

Elevene fikk en time på seg, for å gjennomføre arbeidsoppgaver de fikk utdelt og løse disse. Det var forskjellige oppgaver for de ulike yrkesfagene, men fellesnevneren for de alle var at elevene ble bedømt av dommere som til slutt skulle utrope en vinner.

To av elevene som samarbeidet var Kristoffer Trøan og Fredrik Floden. De skulle koble opp et elektroobnematikk-skjema som de har koblet til to sylindere som beveger seg sammen.

- Vi koblet opp dette etter et skjema som vi fikk utdelt. Slike kan brukes i industrisammenheng, sier Kristoffer Trøan som forteller at han brukte 15 minutter til å koble opp skjemaet.

Men det var ikke Kristoffer som vant, for det var det samarbeidspartner Fredrik Floden som gjorde. Han ble skolemester i «dreiing» på industrifag. 

Overrasket mester

Av de 12 skolemesterne som ELVIS utropte onsdag kveld, var det kanskje Marcus Schrøder som ble mest overrasket.

- Det å vinne denne konkurransen, det går nesten ikke an å beskrive. For den eneste andre gruppa som var med i konkurransen fra min klasse, er de som er faglig sterkest i klassa. Så dette er bare helt ubeskrivelig, forteller Marcus Schrøder.

Han går barne- og ungdomsarbeider ved ELVIS, og valgte tema litt strategisk da han skulle opp og kjempe i skolemesterskapet ved ELVIS.

- Vi hadde en samlingsstund for 2. klassinger og skulle passe på disse. Jeg valgte temaet vennskap, fordi det er et aktuelt tema, og spesielt mobbing. For det er mange som går rundt på barneskolen og kanskje ikke har venner og derfor blir mobbet. Temaet valgte jeg fordi jeg tenkte at det kunne gi meg en fordel, noe det tydeligvis gjorde, sier Marcus Schrøder.

Fornøyd med skolemesterskapet

Rektor ved Elverum videregående skole, Ole Frode Mikkelsgård, var godt fornøyd med alle vinnerne som ble kåret onsdag kveld.

- Jeg er veldig fornøyd med arrangementet, og vi har fått 12 skolemestre samtidig som mange har gjort en veldig god jobb i kveld, sier Ole Frode Mikkelsgård.

Da iElverum var på besøk på ELVIS var det mange elever som jobber på spreng i de forskjellige klasserom og verksteder ved skola. Rektoren tenker at alle elevene er vinnere, uansett om de ikke nådde helt opp.

- I kveld har alle vært vinnere. Ungdommene her har vært med på en læreprosess som har lært mye av og vokst mye på og ikke minst utfordret de til å stå på. Det skal være stas å være skolemester, men her er alle vinnere i dag, forteller Ole Frode Mikkelsgård.

Blir flere mesterskap

Med et stort arrangement som et skolemesterskap for 12 yrkesfaglinjer på en og samme kveld, krever sitt. Men Mikkelsgård er klar på at de ønsker å arrangere flere slike skolemesterskap.

- Ja, jeg må si det. Det er så flott å se de elevene som stiller opp her og gjør en så fantastisk jobb. Jeg blir stolt over elvene og yrkesfagene våre og at dette viser fremtiden vår, sier Ole Frode Mikkelsgård.

Det ble leid inn noen dommere, mens faglærerne gikk også inn og var dommere og sensorer under skolemesterskapet. Kvelden var åpen, slik at alle som ville kunne se hva elvene på yrkesfag ved ELVIS jobber med.

- Det krever litt å gjennomføre arrangementet på den måten vi gjør det på. Vi holder åpent, slik at andre elever, foreldre og elever fra ungdomsskolene kan komme å se på. Samtidig har vi mesterskap i alle utdanningsprogrammene på yrkesfag samtidig, noe som vi har fått skryt av at vi klarer, avslutter Ole Forde Mikkelsgård.

Her er vinnerlista:

Treteknikk: Antonie Knudsen

Tømrer: Christian Hornmoen

Elenergi: Levi Manuel Langholen

Design og håndverk, blomsterdekoratør: Maria Nesmoen Jevnaker

Barne- og ungdomsarbeiderfag: Marcus Schrøder

Helsesekretær: Ine Nabben, Anette N. Jakobsen, Juliane Hageselle

Helsearbeider: Tine Magnor Millehaugen og Emely B Nordby

Industrimekaniker: Gaute Loftet

Dreiing: Fredrik Floden

Sveising: Sveinung Jenshagen Skogsrud

Bilskade og lakkering: Petter Glorud

Markedsføring og salg: Knut Martin R. Skjæraasen