Anna Thompson er revysjef i årets russestyre ved ELVIS. Hun har stått på natt og dag fra tidlig i fjor høst for å få en knall revy. Hun og vel 70 andre medruss har onsdag klokka 19.00 premiere på årets revy, som heter "Hjelp, vi er russ."

Anna Thompson har mange medhjelpere og er klar for premiere onsdag kveld.

- Om man kommer på forestilling får man se mange morsomme situasjoner. Situasjoner som man kan kjenne seg igjen i, sjøl om man ikke er elev ved ELVIS, sier Anna Thompson.

Bombetrussel

Revyen er på rundt en time og inneholder alt fra bombetrusler til humor. Revyen tar utgangspunkt i lærerne og de ansatte ved ELVIS og hvordan de ville vært i sin ungdom. Alle vil ifølge revysjef Thompson le og ha det gøy.

- Det handler ikke bare om det som skjer på ELVIS, men også hva som skjer ellers i Elverum. Og typegalleriet vårt er nok godt kjent for de aller fleste i Elverum, sier Anna Thompson.

I starten av revyen blir det opphetet diskusjon mellom skolens lærere og rektor Ole Frode Mikkelsgård. Noe som til slutt ender med bombetrussel mot ELVIS, eller var det egentlig det?

Mye arbeid

Det er lagt ned mye arbeid i årets russerevy. Og Guro Vesterdal er en av de som har vært med og forfatte revyen, og lover mye humor.

- Det har vært veldig koselig å jobbe med revyen. Inspirasjonen til revyen er ting som vi har opplevd, også har det kommet litt til etter hvert som vi har snakket sammen og fått revyen ned på arket, sier Guro Vesterdal.

Imiterer lærerne

Anna Thompson gleder seg stort til onsdagens premiere, og kan fortelle at lærerne står i fokus i årets revy.

- Rammen rundt det hele er at vi spiller scener av våre læreres siste år på ELVIS. Vi spiller på hva vi ser for oss hvordan det har vært, og litt på hva vi vet hvordan det har vært, sier Anna Thompson.

Også Einar Midthun er med i årets revy. Han er kjent fra Elverum barnemusikkteater og er scenevant.

- Dette blir gøy. Det er jo en helt annen gjeng enn det jeg har vært på scena med før, og ikke minst en helt annen oppsetning, sier Midthun, og legger til:

- Vi kan ikke avsløre alt for mye. Men det er mye fokus på lærerne og de er hovedrollene i revyen. Jeg sitter og ler og nesten får tårer i øynene når de andre er på scena, sier Einar Midthun.

Flere forestillinger

Onsdag klokka 19.00 er det premiere, men årets revyruss gir seg ikke der. Torsdag klokka 17.00 og 19.00 er det også forestillinger.

- Vi spiller onsdag og torsdag. Så vi anbefaler at om du ikke har fått bestilt deg billett ennå, så er de gode plassene torsdag klokka 17.00 ledige, sier en energisk Anna Thompson.

Premiereforestillingen er vel så og si utsolgt, mens torsdagsforestillingene fortsatt har ledige plasser.