- Det har vært en flott helg og rent arrangement-teknisk har det fungert veldig bra. I tillegg var vi veldig heldige med været stort sett gjennom hele helga. Så alle virker å være veldig fornøyde, sier Tore Hagen i THEvent.

Med over 100 bodselgere og utstillere i Storgata og over ved Lokket, kan nå Hagen puste lettet ut etter en helg med rundt 40.000 besøkende i Elverum.

- Det er alltid litt vanskelig å anslå hvor mange som har vært innom Elverumsdagene. I fjor hadde vi dårlig vær på fredagen, noe som gjorde at fredagen ble ødelagt. Lørdagen i fjor hadde vi knallvær og jeg tror ikke at vi har hatt så mange folk ute i gatene samtidig noen gang hverken tidligere eller etter, forteller arrangøren og legger til.

- Mens i år hadde vi to dager med flott vær, slik at det fordelte seg litt mer utover de to dagene. Jeg antar at vi har hatt rundt 40.000 besøkende innom i år, smiler Hagen.

Været med på arrangørens side

Fredagen var virkelig den store dagen, og Tore Hagen kan ikke huske at han noen gang har sett så mange på Rådhusplassen under Allsangen før.

- Nei, det kan jeg ikke huske. Det var veldig mange folk som fikk med seg allsangen sammen med Lasse Johansen i år. Det var fullt, utbryter Hagen.

Men han håpte i det lengste at alle som var på Rådhusplassen og fikk med seg allsangen, også skulle løse billett for å få med seg Erik og Kriss, Janove og CC Cowboys.

- Det var litt lite folk på Erik og Kriss. Jeg hadde håpt på at de som var på allsangen også ble med når Erik og Kriss gikk på scenen. Men det har nok noe med hvilke aldersgrupper de to artistene henvender seg til. Lasse til den eldre garde mens Erik og Kriss med sin rap henvender seg til ungdommen, sier Tore Hagen.

Ettersom kvelden gikk fredag, kom det flere og flere folk til Rådhusplassen.

- Det var nok en del som gikk etter allsangen, men det kom stadig nye til under konsertene. Og når CC Cowboys gikk på så var det ganske bra med folk på Rådhusplassen. Og artistene de storkoste seg, sier Tore Hagen i THEvent.

Kortere, men større fyrverkeri

Mange har uttrykt at de synes fyrverkeriet under årets Elverumsdager var kortere og mindre enn i fjor. Nja, noe har de rett i. For fyrverkeriet var kortere under årets utgave av festdagene i Elverum.

- Det var litt kortere, men mye større enn i fjor. I år brukte vi 11 posisjoner hvor vi skøyt ut fyrverkeri over 220 meter på brua. Så det var nok litt kortere enn i fjor, men mye større, sier Hagen.

Etter en god fredag, skulle man tro at folk hadde fått nok av handling, stamping og karuseller. Men det kan arrangøren fortelle at de ikke gjorde.

- Lørdagen var også bra. Det som var litt artig var at vi hadde fint vær nesten hele dagen. Salgsbodene stengte klokka 18.00 og ett minutt på seks, så kom den første regndråpen. Det var nesten som bestilt, ler Tore Hagen.

Mange ute til tross for dårlig vær

Tore Hagen og resten av arrangørstaben er mektig imponert over at så mange tok turen til Rådhusplassen lørdag kveld, da det bøttet ned fra oven.

- Jeg ble faktisk litt overrasket over at det var så mange som trosset være lørdag kveld. Også var det slik at vi hadde leid ut masse telt til utstillerne, så når de hadde pakket ned hentet vi teltene og satte de opp på Rådhusplassen, forteller Tore Hagen.

Og dermed kunne de mange fremmøtte nyte musikk både tørrskodd og med tørr lugg lørdag kveld.

- Været kan vi ikke styre noe med, og vi må regne med regn når vi arrangerer utekonserter. Men de som var på Rådhusplassen de fikk oppleve flotte band og god musikk, sier Hagen.

Elverumsdagene har blitt en god tradisjon i begynnelsen av august. Og Hagen forteller gjerne hva han tenker om Elverumsdagene.

- Det er en folkefest for hele regionen vår, enkelt og greit. Det er masse folk, både lokale og de som kommer langveisfra for å besøke Elverum og Elverumsdagene. Og jeg er fornøyd med årets utgave, avslutter Tore Hagen.