I 1. omgang hang ikke Elverum med i det hele tatt. Det tok hele seks minutter og 13 sekunder før vi fikk inn den første scoringen. Så skulle det gå fire nye minutter før vi skulle få satt det andre målet. Allerede da ledet Skjern med fem mål. Og noe av grunnen til at Elverum taper mot Skjern, er nettopp denne perioden, samtidig som Morten Nergaard ikke reddet et eneste ball i 1. omgang.

Vegard Bakken Øien kom inn etter 18 minutter og redder to skudd på rad, som dessverre ble dømt sju-metere på. Disse slipper han inn, men får veldig selvtillit og redder enda et par skudd.

I 2. omgang kommer Morten Nergaard tilbake i målet, og redningene fortsatte å uteble. Helt til Elverum ligger ni mål bak, da bestemmer Nergaard seg for å stenge buret og holdt det rent i hele 10 minutter. Da hentet Elverum inn hele seks mål!

- For dårlig over hele linja

Kaptein, Morten Nergaard, tar selvkritikk men medgir at hele laget sviktet i 45 minutter.

- Ja, jeg oppsummerer kampen slik. Vi har 15 minutter med veldig bra håndball, også har vi 45 minutter med dårlig håndball. Slik vinner vi ikke mot et lag som Skjern, fastslår Morten Nergaard.

Han er tydelig skuffet etter fem-målstapet.

- Jeg føler at vi spiller alt for dårlig i kveld. Vi er for dårlige og spiller ikke opp mot vårt beste. Sjøl om Skjern er gode, så er vi for dårlige, sier keeperen.

Også André Lindboe er skuffet over resultatet i kampen. Han trekker også inn litt uflaks som en grunn for at Elverum ikke holdt helt inn.

- Det hele det går på er at vi ikke setter inn nok mål, vi scorer 27 og det skal være nok det. Men vi er ikke gode nok i avslutningene våre i dag, i tillegg glipper det bakover med at de får en del returer servert rett i fanget, sier André Lindboe.

Apelgren finner lyspunkt i tapet

Trener, Michael Apelgren, forteller om flere ting som er positivt sjøl om kampen endte med tap.

- Det er mange tanker rundt kampen. Det er ikke så stor forskjell på lagene, kjennes det ut. En ting som er sikkert er at vi ikke slår Skjern om de får tak på returene hver gang, om vi bommer tre straffer. Mgså må vi ikke glemme at Skjern er gode og flinke. Kanskje hadde de vunnet kampen allikevel om alt hadde klaffet for oss, men jeg konstaterer bare at om vi skulle ha vunnet mot de så har vi måttet makse alt, sier Michael Apelgren.

Han sier at mye som skjedde i de første minuttene la grunnlaget for kampen.

- I 1. omgang starter vi med å gjøre noen dumme tekniske feil som er unødvendig. Samtidig bommer vi på noen gode sjanser da vi er én mann mer, når det er sagt så ser vi at målvaktene er ett hakk opp fra Eliteserien her hjemme, sier Michael Apelgren.

I 2. omgang var det mye positivt for Elverum, da de hentet seg opp fra å ligge ni mål bak til å nærmest puste Skjern i ryggen.

- Jeg vil si at vi viser en veldig god moral i 2. omgang. Da må virkelig Skjern skjerpe seg skikkelig for å sikre seieren, avslutter Michael Apelgren.

Fakta

Champions League, 2. runde

  • Elverum - Skjern 27-32 (11-17)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud (1), Aleksander Børresen (2), Nikolaj Mehl (4), André Lindboe (2), Kristian Ørsted (2), Jonas Burud, Håkon Ekren (4), Tine Poklar (3), Magnus Fredriksen, Richard Hanisch (3), Kevin Gulliksen (6), Thrainn Orri Jonsson
  • Tilskuere: 1.790