1. omgang startet svakt fremover fra begge lag. Flere bomskudd og personlige feil gjorde at La Rioja fikk prøve seg. Sjøl om det kladda litt fremover, hadde Elverum virkelig dagen bakover. Forsvaret var bra, og forflytta seg god. Og bak stod Morten Nergaard og plukka alt som kom de første 15 minuttene. Det var magisk og se Morten redde flere skudd, og mange var hundreprosentssjanser.

Stillinga var 1-0 ganske lenge, og etter nesten 14 minutter setter Jonas Burud inn det første målet for Elverum. Og bare på 30 sekunder scorer Elverum en gang til, denne gang var det Tamas Ivancsik som setter inn ballen på en kontring. Stillinga var 1-2, men Elverum maktet ikke det offensive forsvaret til La Rioja og taper stadig terreng. Til pause stod det 11-8 til spanjolene.

Tung start på 2. omgang

I pausa forteller Josef Pujol til ElverumsRadioen at de rett og slett ikke klarte det offensive forsvaret, og at de hadde bommet alt for mye. Noe de måtte få til bedre i 2. omgang. Dessverre gikk det ikke troll i ord.

2. omgang starter blytungt for Elverum. La Rioja går opp i 13-8, og kampen ser ut til å være avgjort. Men så kommer Elverum stadig nærmere, og karrer seg opp til 18-17. Men så kommer ikke Elverum noe nærmere. For mot slutten av 2. omgang, skjer det igjen. Elverum løser ikke forsvaret, og La Rioja får noen enkle scoringer. Kampen ender 28-21.

Trener Michael Apelgren er stolt over gutta, men samtidig er han ydmyk og er den første til å innrømme at de ikke spilte godt nok lørdag kveld.

- Jeg er skuffa, men samtidig vet vi at de er et godt lag. Og i kveld var de bedre enn oss, sånn er det bare, sier Michael Apelgren.

Det er mange sjanser som blir sløst med, og som spillerne ikke får uttelling på.

- Vi viser igjen at La Rioja må spille opp mot sitt beste for å slå oss. Når det er sagt, så må vi få bedre uttelling på sjansene våre. Også i dag har vi flere muligheter som vi ikke får uttelling på. Det var ikke slik at La Rioja fikk noen enkle kamp, de måtte ta ut og bruke hele registeret. Så jeg synes at sluttresultatet ljuger litt fordi så dårlige var vi ikke, sier Michael Apelgren.

Stolt over spillerne

Sjøl om det ble et tap med sju mål mot La Rioja, så er Michael Apelgren stolt over spillerne sine.

- Det ble en veldig taktisk kamp, hvor begge lag hadde forberedt seg veldig godt. Det var nok derfor det ikke ble så mange mål til å begynne med. Vi analyserte oss i filler begge lag på en måte. Til slutt er det de som vinner kampen og viser at de er det beste laget. Og jeg er kjempestolt over gutta at vi fortsetter å jobbe på og vise at vi gir ikke opp, sier Michael Apelgren.

Han medgir at La Rioja var bedre enn Elverum lørdag kveld. Og skulle Elverum ha hatt sjans, har alle spillerne måtte hatt samme dag på jobb som Morten Nergaard.

Toppscorer

For nok en gang viser Morten Nergaard at han er en av Norges beste keepere om dagen. Han stenger buret i nesten 15 minutter av 1. omgang, og i tillegg scorer han fire mål! Disse fire kommer i tomt bur, men uansett viser det at han har stor forståelse av spillet, og griper muligheten da den kommer.

- Ja, Morten har virkelig en god kamp. Han er «grym» i dag, og har vært god over mange kamper nå. Hadde alle spillerne hatt en sånn dag på jobb som Morten hadde i dag, så hadde vi vunnet, sier Michael Apelgren.

Han er hellig overbevist om at Elverum hadde trengt alt av flyt, marginer og «makse» alt for å ha en sjans til å vinne.

- Vi har måttet hatt med oss dommerne, flyten, marginene og ikke minst må alle sjanser sitte i mål. Når man er et dårligere lag enn La Rioja, så har vi måttet hatt det. Når alle ikke har en «superdag» som Morten, så blir det vanskelig, sier Apelgren.

Cupkamp onsdag

Dette tapet sitter nok ikke i så veldig lenge, for allerede onsdag skal Elverum opp mot Kolstad i semifinale i cupen. Målet er å ta oss videre til cupfinalen som for året er flytta tilbake til Oslo Spektrum.

Fakta
  • Naturhouse La Rioja - Elverum 28-21 (11-8)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (4) (målvakt), Petter Øverby (2), Aleksander Børresen (1), Tamas Ivancsik (3), Nikolaj Mehl, André Lindboe (2), Erik Toft (1), Jonas Burud (2), Håkon Ekren, Tine Poklar (3), Josef Pujol (3)
  • Tilskuere: Cirka 2.200