Først var det 8 sjåfører som mistet førerkortet og nesten 90 personer fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort på riksvei 3 gjennom Østerdalen. Så slo UP til med et par kontroller til. Der var det tre bilførere som ble fratatt førerkortet på stedet og hele 43 fikk fartsbøter, melder Hamar Arbeiderblad.

I løpet av tre dager mistet altså totalt 11 bilførere lappen og 133 fikk fartsbøter på tur gjennom Østerdalen.

UP gjennoførte også kontroller i natt og der var det tre bilførere som mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort ved Atna. Der ble høyeste hastighet målt til 128 km/t, melder avisa. I denne kontrollen var det 38 bilførere som fikk fartsbøter.

I den andre kontrollen, i Elverum, var det ingen som mistet førerkortet. Men her var det fem som fikk svi på pungen. Den høyeste hastigheten ble målt til 66 km/t i en 50-sone. Den høyeste hastighet i 80-sonen ble målt til 101 km/t.

God kjent for politiet

– Det kjøres for hardt gjennom Østerdalen. Jeg vil oppfordre sjåfører til å være litt lettere på høyrefoten, sier operasjonsleder Trond Ola Berg i Innlandet politidistrikt til NTB.

Fredag ble 44 sjåfører bøtelagt og 3 mistet førerkortet. Lørdag fikk 43 personer bot og 5 ble anmeldt med førerkortbeslag. Kontrollene ble gjennomført ved Atna og på strekningen mellom Alvdal og Tynset. Det var hovedsakelig personbiler som brøt fartsgrensen.

– Jeg kan ikke svare for UP, men jeg tror ikke kontrollene avsluttes med dette, sier operasjonslederen.

Høyeste hastighet var 117 kilometer i timen i 80-sonen fredag og 133 kilometer i timen lørdag.

Det er også satt opp strekningsmåling mellom Barkald og Alvdal på riksvei 3. Ifølge Berg «ryker det» noen førerkort også på den strekningen, melder Hamar Arbeiderblad mandag morgen.