Det var Østlendingen som først omtalte en mulig overgang for elverumsingen.

Nå kan iElverum fortelle at Toft forlater Elverum Håndball Herrer for profflivet i Danmark.

Lang karriere i Elverum

Elverumsingen har spilt håndball på toppnivå i åtte år i Elverum Håndball Herrer. Allerede som 16-åring deltok han i sin første a-lagskamp. Nå avslutter han sin karriere i Elverum for å spille på proffnivå i Danmark.

- Jeg har hatt det kjempefint i Elverum og jeg ser tilbake til en flott tid i klubben. Jeg har vunnet alt som kan vinnes i Norge med Elverum, så jeg søker nye utfordringer i Danmark, sier Erik Toft til iElverum.

Han har lenge hatt samtaler med danskene om en mulig overgang.

- Vi har hatt lengre samtaler, og jeg har vært nede i Mors for å se på omstendighetene rundt klubben. Det jeg har sett var veldig bra. Jeg fikk et godt inntrykk av klubben og menneskene rundt, og det føltes riktig å skrive under en kontrakt med Mors-Thy nå, sier Erik Toft.

I utgangspunktet dansk i to år

Erik Toft forteller langfredag at han har kommet til enighet med den danske klubben, men at han ikke har fortalt lagkameratene om nyheten ennå. Derfor ville han fortelle elverumspillerne om nyheten før iElverum publiserte saken.

Han medgir at det har vært et tøft valg å ta.

- Dette var ingen lett avgjørelse å ta. Jeg har vært i Elverum ganske lenge og har mange fine minner fra tida i klubben. Jeg er veldig glad i Elverum som klubb men følte at nå var tiden inne for å prøve noe nytt. Når sjansen bød seg, så tok jeg den, sier Erik Toft og legger til:

- Jeg ønsker flere utfordringer, det får jeg i Danmark hvor den danske ligaen er tøffere enn i Norge. Samtidig er Mors-Thy et lag som kjemper om en sluttspillplass og ligger på den nedre halvdelen av ligaen, men de kjemper om en sluttspillplass og er et godt lag, sier Toft.

Kontrakten trekker seg over to sesonger, men han utelukker ikke at det kan bli flere år.

- Vi har blitt enige om en to-års kontrakt. I utgangspunktet blir jeg der i to år, men det kommer litt an på samboeren. Hun skal nå studere ett år til i Oslo også er planen at hun neste år skal komme til Danmark. Men i utgangspunktet skal jeg spille i Mors-Thy i to sesonger, sier Erik Toft.

Uviss fremtid

Om fremtiden er han ordknapp, men én ting er sikkert: han kan godt tenke seg tilbake til Elverum.

- Jeg ser tilbake på en flott tid med mange minner fra Elverum. Jeg har spilt på A-lagsnivå i åtte år og fremtiden er vanskelig å forutse. En gang har jeg lyst til å komme tilbake til Elverum. Men akkurat nå vet jeg ikke noe mer enn de to neste årene og om jeg kommer tilbake til Elverum allerede om to år, vet jeg ikke. Men tanken om å spille for Elverum igjen er absolutt tilstede, sier Erik Toft.

Men nå er det sluttspillet for Elverum som gjelder, og elverumsingen har en klar målsetning.

- Vi skal vinne sluttspillet og ta Champions League-plassen, avslutter Erik Toft.