Trysil: - Hyttetomteinteressen har vært omtrent på samme nivå de to siste årene, og jeg tror det vil være slik i noen år til, sier daglig leder Torbjørn Amdal i Trysilfjell Utmarkslag.

Han forteller at selskapet ønsker å selge mellom 15 og 20 hytter i året. Derfor har vi satt opp prisene, slik at vi ikke skal selge ut alt på for kort tid, og med interessen som vises, tror jeg vi har truffet bra, sier Amdal.

På spørsmål om hva årsakene er til dette oppsvinget, nevner han først valutasituasjonen, da en tredjedel av det som selges går til svensker. Hytte på fjellet er populært, og langt flere har økonomi til å kjøpe slike hytter.

– Flere og flere legger ferien til Norge på grunn av usikkerhet og terror ute i Europa, samt at det er en gunstig rente her, sier Amdal.

Trysils dyreste tomt

Tomtesalget til utmarkslaget er i Skansen Hyttegrend som ble godkjent i november 2016 med 34 regulerte tomter inntil 200 kvadratmeter store bygg.

– Vi hadde 125 interessenter, hvorav 20 har kjøpt tomt. Det førte til inntekter på 53,4 millioner kroner, met en tomtesnittpris på 2,7 millioner kroner. Og den dyreste tomta gikk for 3,1 millioner kroner, og er trolig den høyeste prisen så langt for et dekar hyttetomt i Trysil, sier Amdal.

Disse tomtene skal være byggeklare 1. september i år.

– Mosetra Hyttegrend 2 ble godkjent 21. juni 2016. Her er det regulert 130 tomter med inntil 140 kvadratemeters bygg. Første byggetrinn er på 40 tomter. Her hadde vi 35 interessenter hvorav 12 har kjøpt tomt. Det gir samlet 15,8 millioner kroner, men et gjennomsnitt på 1,3 millioner kroner per tomt. Her ble den dyreste tomta solgt for 1,9 millioner kroner. Disse tomtene skal være byggeklare 1. august i år, sier Amdal.

2017 blir bra for flere

I tillegg til de nevnte tomtene er det solgt en tomt ved Håvi Solsiden, og løst inn fem festetomter dette året, selv om vi bare så vidt har startet på 2017. Tomter for fire millioner kroner er solgt de siste dagene, etter at fordelingen ble gjort mellom områdene.

– Tidligere var det enklest å selge hytter og hyttetomter under høstferien. Dette har endret seg, og nå selger vi hytter hele året, sier Amdal.

– Dette gir bra inntekter til kommuneskogen som er stor grunneier der vi selger tomter nå. I tillegg vil utmarkslaget gjøre det bra i 2017 og 2018. Dette er Norges beste hytteområde for de aktive familiene, og det markedsfører vi. Klatrepark kommer, joggesti kommer, skiløyper skal legges nye, og sammen med alt det andre som sykkelstier, alpinbakker og skistadion, kan det nesten ikke bli bedre, sier Amdal