Det betyr at Elverum må vinne minst tre kamper til før de kan slippe jubelen løs.

Det startet ganske bra for Elverum, og de gikk rett opp i ledelse. Morten Nergaard vartet opp med gode redninger, og Elverum fikk stadig en større luke ned mot Bækkelaget. Plutselig våknet gutta fra Oslo og de tok innpå Elverum som hadde brukt mye krefter på å skaffe seg ei lita luke.

Luka ble mindre, men Elverum bet tennene sammen og kjempet inn en tremåls-ledelse til pause, 13-10.

I 2. omgang gikk det hele fem minutter og 45 sekunder før Elverum satte ballen bak Kristian Sæverås i målet til Bækkelaget. Det stod 14-12. Og slik fulgte lagene hverandre helt inn til Elverum vant 23-21.

Viser seg frem

En som virkelig fikk vise seg frem var Didrik Linderud. Etter at Tamas Ivancsik var ute med kink i nakken, så fikk Didrik Linderud lov til å vise seg frem.

Noe han også gjorde. For sjøl om det bare ble tre mål på 21-åringen, så beit han virkelig i fra seg på parketten.

- Det er gøy å få spille og jeg synes at jeg gjør en «OK» kamp. Jeg skulle ha satt flere baller, og det var ting jeg kunne gjort annerledes. Men det er godkjent, smiler Didrik Linderud.

Han forteller at det var en litt rar kamp, men at det var deilig å vinne kampen mot serietoeren.

- Kampen ble preget av dommeravgjørelser og derfor blir det en litt hektisk kamp. Det ble høy temperatur men vi klarer å ligge ett skritt foran gjennom hele kampen, noe som gjør at vi vinner i kveld, sier Didrik Linderud.

Viktig seier

Elverumtrener Michael Apelgren var en veldig stolt trener etter kampen, men allikevel fattet. Det ble en seier og to poeng, men det er alltid noe å sette fingeren på.

- Det var en viktig kamp og det var veldig godt at vi tok seieren mot Bækkelaget. Sjøl om vi hadde noen perioder hvor vi presterte litt mindre, så møter vi serietoeren. De er utrolig gode og vi kan alltid gjøre ting bedre, men når vi ser på kampen under ett må vi være fornøyde med to poeng, sier Michael Apelgren som tror at mye er gjort med tanke på gullet.

- Et Elverum som har begynt å lukte på gullet, blir tøffe å stoppe. Da vokser det ut et lite «horn» i siden på oss, og vi virkelig vil vinne. Vi har tre kamper igjen hvor vi må ha seier for å vinne gullet, men det tror jeg at vi skal klare, sier Michael Apelgren.

Han trekker frem vinnermentaliteten blant spillerne og minner samtidig om at sluttspillgullet henger høgest.

- Vi skulle vinne kveldens kamp, og det så vi i spillerne. Vinnermentaliteten til gutta ble veldig tydelig og de stod frem og gjorde slik at vi vant. Nå går vi for seriegull, sjøl om det er sluttspillgullet vi egentlig vil ha. Men Elverum har bare vunnet ett seriegull og derfor er vi alltid sultne på gull, sier Michael Apelgren.

- Nå skal vi ta det seriegullet, det fortjener Taigan

Apelgren erkjenner at det nå er bare tre «seriefinaler» igjen før Elverum Håndball Herrer tar sitt andre seriegull gjennom historien.

- Det som egentlig nå er interessant for oss er å vinne tre kamper til. Gjør vi det, da har vi seriegullet. Vi skal ta det seriegullet, det har Taigan og «company» fortjent, sier Michael Apelgren.

St. Hallvard

Ja, noen lenger mellomtittel trengs egentlig ikke. For neste motstander er St. Hallvard som så og si er klare for neste sesongs 1. divisjon. På sine 16 kamper hittil, har de tapt alle sammen. Og på papiret er det milevis av avstand fra Bækkelaget til St. Hallvard. Men det ønsker ikke Apelgren å legge vekt på.

- Om vi begynner å snakke om at vi ikke må senke oss fordi nivået på motstanderen er lavere, så har vi allerede tapt. Vi skal gi alt, uansett hvilken motstander vi møter på bana og gjøre vårt ytterste for å vinne kampene. Så vi skal ta to poeng mot St. Hallvard onsdag, og vinne nok en «seriefinale», avslutter Michael Apelgren.

Fakta

        Grundigligaen, runde 16

  • Elverum - Bækkelaget 23-21 (13-10)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Didrik Linderud (3), Torbjørn Eide, Petter Øverby (3), Aleksander Børresen, Nikolaj Mehl (4), André Lindboe (6), Erik Toft, Jonas Burud, Håkon Ekren (1), Tine Poklar (1), Kristian Bliznac, Josef Pujol (5)
  • Tilskuere: 1.477