– Jeg hadde sett for meg at det hadde vært dobbelt så mange som vi er nå, så jeg håper det dukker opp flere etterhvert, sier Ragnhild Ensrud. 

Hun sitter i styret i Hedmark Jeger- og Fiskerforbund, og var én av de oppmøtte på fakkeltoget for ulvetatte hunder i Elvarheimsparken lørdag kveld. 

– En utfordring i ulvesona

Det var private initiativtakere som stod bak arrangementet i Elverum, som var en rolig markering for å minnes ulvetatte hunder og vise folks motstand mot reservatforvaltningen av ulv.

– Spesielt for oss som bor i ulvesona så er dette en utfordring. Det har blitt tatt en del hunder både her i Elverum og rundt omkring i Hedmark, så vi føler oss rett og slett litt satt til side, sier Ensrud. 

Både hunder og eiere hadde møtt opp for å vise sin støtte i fakkeltoget. 

– Det ble en markering uten appeller, men vi gikk en runde fra parken og ned Storgata mot torget. Deretter over brua ved Lundgaard, opp Storgata og til parken igjen, forteller hun. 

Kan bli tradisjon

Fakkeltog for ulvetatte hunder ble arrangert for første gang i Elverum i fjor, men utgangspunktet for markeringen startet i Sverige. 

– I tillegg til her hos oss så vet jeg at de har markering på Skotterud i Eidskog og Bjørkelangen på Aurskog/Høland i kveld. Det er også markering mange steder i Sverige, sier Ensrud. 

Hun tror fakkeltoget er i ferd med å bli en tradisjon, og ser ikke bort fra at det blir markering i Elverum også neste år.