Etter at det har regnet en del i går og natt til mandag har det blitt en del mer vann i bekker og elver. Glomma er også merkbart større enn vanlig. NVE kom i formiddag med et oppdatert varsel, hvor varselet for Elverum fortsatt viser gult nivå. 

Flere veier i Hedmark er stengt som følge av den økte vannføringen, og verst har det gått utover Trysil og Engerdal kommune. I tillegg er det stor vannføring på Hedmarken, kan Hamar Arbeiderblad melde nå i ettermiddag. Her i Elverum det kun fv. 533 mellom Øksna og Rustad som er stengt som følge av økt vannføring.

Utvidet varsel

Varselet til NVE lyder som følger: «Det ventes mye regn og kraftige byger på Østlandet fra søndag ettermiddag til mandag, og dette, i kombinasjon med snøsmelting, kan gi vannføringer på gult nivå i mange små og mellomstore elver som drenerer fjellområder der det fortsatt ligger snø (dvs. områder over ca. 800 moh.). Nedbørmengdene er usikre, og dersom de mest intense bygene treffer i områder med snø, kan vannføringen lokalt nå oransje nivå.»

NVE forventer at vannføringen vil holde seg høy i dag og i morgen tirsdag. De varsler om at de vil sette ned nivået til grønt på onsdag.

Ventet mye NEDBØR

I følge YR.no er det meldt fra klokka 13.00 mandag til 18.00 tirsdag kveld, oppimot 30 millimeter med nedbør for Elverum. Det kombinert med snøsmelting gir fortsatt fare for flom.

Men NVE har ikke tro på noen storflom, heter det ut fra det generelle varselet til NVE.