Været har heller vært midt på treet, noe som også gjenspeiler kinobesøket denne måneden.

- Vi har hatt et litt dårligere besøk i juni i år sett mot fjoråret. Mye av grunnen til det, tror vi er at i fjor gikk vi opp med filmen «Et helt halvt år», mens i år har vi ikke hatt den samme publikumsmagneten, sier Mette Kynsveen, kinosjef i Elverum.

1.005 færre gikk inn dørene på Elverum kino i juni 2017 enn i juni 2016. Men varsellampene har ikke begynt å lyse riktig ennå, forsikrer Kynsveen.

- Nei, det vil jeg ikke si. I kinoverden er slik at det svinger vanvittig, og vi har tro på at juli skal rette opp noe på årsbesøket, sier Kynsveen.

Familiefilm og pirater på topp

På kinoen i Elverum er det «Kaptein Supertruse: Den første episke filmen» og  «Pirates Of The Caribbean: Salazar's Revenge» som topper kinolista, med henholdsvis 567 og 559 besøkende. Og det var akkurat det kinosjefen trodde i mai.

- Ja, det var de to filmene jeg trodde virkelig skulle slå til i juni. Og Kaptein Supertruse har blitt tatt godt i mot av kinopublikumet. Og når det gjelder «Pirates», så var det min anbefaling. Jeg personlig synes at den filmen er den beste av de siste i den serien, sier Kynsveen.

Filmer som ikke slo så godt an var Baywatch, sjøl om det var en film som fikk mye oppmerksomhet i pressen.

- Nei, den slo ikke helt an. Det hadde jeg heller ikke noe tro på, men det finnes nok et publikum for den filmen også, forteller Mette Kynsveen.

Også Wonder Women gar blitt sett av 374 besøkende på Elverum kino i juni. Kinosjefen er godt fornøyd med besøket på den, og anbefaler samtidig elverumsingene til å se den.

- Det er en film som har fått strålende kritikker og er en litt morsom film. Jeg synes det var spennende og se en annen superhelt enn de vi vanligvis ser. Noe jeg også tror de besøkende på kinoen synes også, smiler Kynsveen.

Spider-man og aper venter oss i juli

Etter at besøket på Elverum kino ble noe svakere i juni enn man hadde håpet på, så tror Kynsveen at besøket tar seg opp i juli. Grunnen til det er at juli-måned er en av de beste månedene på kino gjennom året. Nettopp fordi at det slippes en del store filmer i juli.

- Det er et par filmer som vil toppe juli vil jeg tro, det er den nye Spider-Man-filmen og Planet Of The Apes-filmen. Det er nok de filmene som kommer til å toppe juli-måned, forteller Mette Kynsveen.

I tillegg til disse to store filmene, så blir det også en måned for småbarnsfamilier. Brannmann Sam får en helt ny film, og BigFoot får en oppfølger.

- Ja det kommer et par nye barnefilmer iløpet av juli. Brannmann Sam som kommer med ny film også kommer BigFoot Junior. Og jeg vet at blir det dårlig vær så vil folk gå på kino med barna sine, avslutter Mette Kynsveen, kinosjef i Elverum.

Kinotoppen i Elverum i juli:

1. Kaptein Supertruse: Den første episke filmen - 567 besøkende

2. Pirates Of The Caribbean: Salazar's Revenge - 559 besøkende

3. Wonder Woman (3D) - 374 besøkende

4. The Mummy (3D) - 233 besøkende

5. Baywatch - 225 besøkende

6. Everything, Everything - 218 besøkende

7. Transformers: The Last Knigt - 210 besøkende

8. Siste Kvelden Med Jentene - 133 besøkende

9. Richard Storken - 86 besøkende

10. Grusomme Meg (3D) - 57 besøkende

Fakta
  • Kinobesøket på Elverum kino:
  • Juni 2017: 2.990 besøkende.
  • Juni 2016: 3.995 besøkende.
  • Det er en nedgang i antall besøkende på 25 prosent fra juni i fjor.
  • Elverum kino har hatt 20.990 besøkende så langt i 2017. Noe som er 2.186 færre besøkende enn samme tid i 2016.