I år er det 10 år siden The Irish Vikings startet å spille. Det skal markeres hjemme på Soundgarden fredag kveld.

- Selv har jeg spilt på Soundgarden med mange forskjellige band. Soundgarden er en kul pub, og det er alltid moro da det kommer over 100 stk. i puben, sier Jo Guttu.

Han både håper og tror at Soundgarden skal fylle seg bra opp når bandet markerer 10 år på vegen fredag.

- Vi klinker til og går for fullt hus. The Irish Vikings er et rendyrket konsept, og vi kjører ikke noe annet enn irsk-inspirert og irsk musikk, sier Guttu.

Medlemmene bor spredt

I løpet av 10 år har det vært en del utskiftinger i bandet, og i dag er bandet av internasjonal karakter. Medlemmene kommer fra Norge, Nederland, Finland og Sverige.

- Voldsomt mange spilleoppdrag har vi ikke i året, og det er fordi vi bor så spredt. Kanskje spiller vi rundt 30 steder, men det er mange kule steder. Festivaler, rockeklubber og mart'nsarrangement er blant det vi reiser på, sier Guttu.

I jubileumsåret jobber bandet med å få på plass flere jobber nedover i Europa. Det er særlig Tyskland og Nederland de sikter seg inn mot.

- Men vi har mange spillejobber utenlands allerede. I midten av august går ferden til Danmark, og her skal vi spille på Fynfestivalen. Her blir vi å se på hovedscena, og det er ganske fett, smiler Guttu.

Vil du høre låter fra Dropkick Murphys og andre irskinspirerte band er Soundgarden stedet å være fredag. Du kan lese mer om The Irish Vikings på deres Facebook-sider.