- Det er fem kor som setter hverandre i stevne, og alle fem korene synger en del sanger hver. Tilsammen er det rundt 150 sangere som vil underholde publikummerne som kommer, sier Gry Handberg i PR-komiteen i Leirets Damer.

Korslaget har blitt arrangert en del ganger i Elverum de siste årene, men kanskje ikke med så mange kor som i år.

- Det er tredje gang ihvertfall at korene i Leiret setter hverandre i stevne på denne måte. Og i år er vi så heldige at et av korene, Cantate Domino, har fått med seg et gjestekor fra Nederland. Collage Vocaal Ensemble gjester oss og vi gleder oss veldig til å synge sammen med dem, sier Handberg.

Serverer smakebiter fra oppsetning

Det ventes altså å bli et litt internasjonalt korslag i år, og Gry Handberg gleder seg til fredagens korslag.

- Jeg tror ikke at vi har hatt et større korslag tidligere, i fjor var det fire kor og i år har vi fem. Hvor dette skal ende er ikke godt å si, men det kommer til å bli stas, sier Handberg.

Hun forteller at det kommer til å bli en innholdsrik kveld fredag, og hun kan røpe at Leirets damer kommer med smakebiter fra musikalen de skal ha senere i år.

- Hver av korene vil synge sanger som de har på repertoaret akkurat nå. For vår del, altså Leirets damer, så skal vi synge sanger fra musikalen vi skal sette opp i høst. Vi kommer til å synge musikalsanger, mannskoret skal synge flotte mannskorsanger så her blir det sangglede som spenner fra A til Å, sier Handberg.

Hva de andre korene kommer med, får bli en hemmelighet til fredagens korslag forteller en hemmelighetsfull Gry Handberg.

Allsang med kor

Sjøl om det blir en kor-kveld, så vil det være muligheter for allsang også.

- Å ja, det blir det. Det kommer til å bli allsang slik at de som vil kan være med å synge. Men så er det lov til å være med å nynne på de andre sangene også da, ler Gry Handberg.

Nå håper de på å fylle aulaen i Kommunehuset Folkvang til randen, spre musikkglede og ikke minst ha det moro.

- Det er mange kor i Elverum og dessverre er ikke alle med i Korslaget, men jeg tror korgleden er ganske stor i byen vår. Det å være med å synge i kor gir en veldig glede, noe som også er vitenskapelig bevist, sier Gry Handberg i Leirets Damer.

Hun minner om at konserten starter klokka 19.00 i aulaen i Kommunehuset Folkvang. 

- Bli med på Korslaget 2017 og opplev kor på sitt beste, avslutter Gry Handberg.