• KLAR: Idrettspedagog Anita Østerhagen håper mange vil være med på Ferieklubben i sommer. (Foto: Mari Nyberget)

I år som i fjor, skal de første turene ut av kommunen. Første tur går til Tusenfryd allerede 26. og 27. juni. Som vanlig vil programmet være variert, og de aller fleste aktivitetene er åpen for de aller fleste i skole-alder.

Idrettspedagog i Elverum kommune, Anita Østerhagen, forteller at påmeldingsfristen er 14. mai, og at de som ønsker å være med på de forskjellige turene nå må melde seg på.

- Det blir tre uker fullstappet med program hvor vi har turer og andre aktiviteter. De tre første ukene i skoleferien har vi turer hver dag. Mange av turene går igjen fra år til år, blant annet turen til Tusenfryd og til Revelberget Sæter, sier Anita Østerhagen.

Det er noen turer som er nye, andre er gode gamle gjengangere. Østerhagen forteller at de blant annet skal skate på Hamar.

- Blant turene som er i nærheten, så skal vi til Koigen på Hamar for å skate og kjøre sparkesykkel. Så vi håper det blir fint vær da. I tillegg skal vil til Finnskogen på overnattingstur. Der vil vi padle i kano og lage mat i kokegrop blant annet, sier Anita Østerhagen og legger til:

- En må nok regne med litt knott og mygg på den turen, men vanligvis koser vi oss veldig på Finnskogen, sier Østerhagen.

Nytt av året

Men det er ikke bare lange turer Ferieklubben drar ut på, de skal også være i Elverum.

- Ja, vi skal benytte oss av Terningen Arena og klatre litt i klatreveggen der. Der skal vi også turne litt, avslører idrettspedagogen.

Nyheten av året er noe Ferieklubben har kalt for «kokkekamp».

- Ja, det er nyheten. Vi har hatt kokkekamp før, men i år kjører vi kokkekamp over to dager. Det har vært mange som har ville være med på akkurat denne aktiviteten, så vi har hatt lang venteliste. Derfor bestemte vi oss for å gi flere muligheten til å være med å kokkelere litt, sier Anita Østerhagen.

Hun forteller at de aller fleste aktivitetene og turene passer for barn og unge i skolealder, men at det er turer som er forbeholdt visse aldersgrupper.

- En tur jeg gleder meg veldig til, er at vi skal til Helgøya klatrepark. Det er en tur som er forbeholdt unge over 12 år. Da skal vi høyt opp i trærne og klatre, det gleder jeg meg til, sier Anita Østerhagen.

Hun forteller at de har et variert program og at mange av aktivitetene kan utføres av både sju-åringer og 16-åringer. Men som med klatrepark-turen, er det noen begrensninger på alder. Deltakerne er i alle aldre, men det er flest deltakere i barneskole- og ungdomsskolealder. 

Får teste vitenskapen

En av turene går i år til Vitensenteret på Gjøvik. Dette er en tur hvor man kan benytte seg av muligheten til å få utforske litt.

- Det er et fint senter å dra på. Vi vil dele dagen i to, hvor den ene delen går med til eksperimenter. Og den andre delen av dagen får barna leke seg rundt på senteret, dette er noe man bare må få med seg, sier Østerhagen.

Hun forteller at hun håper å få se mange barn i aksjon i årets Ferieklubb. 

- Ja, det gjør jeg. Informasjon om turene, hva det koster og når turene og avreise er, finner man på Elverum kommunes hjemmeside. I tillegg finner du oss på Facebook, Ung i Elverum eller Ungdommens hus sin Facebook-side, sier idrettspedagogen.

- Men hvordan melder man seg på?

- Det kan du gjøre ved å sende en mail til ferieklubben@elverum.kommune.no og på kommunens hjemmesider finner du alle aktivitetene og turene, avslutter Anita Østerhagen.