• ELGFOKUS: NRK-reporter Madeleine Cederström var blant de som fikk smake på helgrillet elg av Tor Jørgen Kramprud Arnesen fra The Flying Culinary Circus.
  • KOM TIDLIG: Allerede en time før toget kom var den oppmålte parkeringsplassen ved stasjonen full, og folk måtte i stedet parkere ved Terningen.
  • MANGE BILDER: NRKs sommertog er foreviget av mange elverumsinger denne onsdagen.

Så var det endelig Elverum sin tur til å få besøk av NRKs sommertog. Et stort område var rigget til ved Elverum stasjon, og her var det aktiviteter og opplevelser for store og små.

Sommertoget kom i rute klokka 14.10, og plattformen var full av folk da toget kom rullende inn i spor 1. I tillegg var det rigget opp en stor scene med tilhørende serveringsområde på baksiden av stasjonen.

NRK hadde direktesending på radio da toget kom, og onsdag kveld er det direktesendt Sommeråpent fra området. Vi traff ordfører Erik Hanstad rett etter at toget hadde kommet, og han var storfornøyd.

- Dette er en fest av det helt store, og det er utrolig morsomt å se så mange tusen elverumsinger ønske sommertoget velkommen. Elverum har mye å by på, og det tror jeg programlederne fra NRK setter stor pris på, sier Hanstad.

Bra markedsføring

Selv hadde han fått på seg flosshatten og fått med seg et følge kledd opp i gamle klær for å vise byens solide historie. Hanstad er ikke i tvil om at sommertoget har en positiv markedsføringsverdi for regionen.

- Dette betyr veldig mye, og vi får satt Innlandet på kartet på denne måten. Ikke minst Elverum. Det er veldig mye fint som vises frem på området her, og det gjør at folk får lyst til å ta turen til Elverum, sier Hanstad.

Tor Jørgen Kramprud Arnesen fra The Flying Culinary Circus serverte helgrillet elg, og NRK-reporter Madeleine Cederström var blant de som fikk smake. Elgen ble svingt rundt med en sykkel, noe som nok er relativt utradisjonelt.