Det startet litt tregt for Elverum, etter et bomskudd og mål rett i mot var det Falk Horten som tok føringen 1-0. Men etter det var det «takk for sist» fra Elverum. I en 20-minuttersperiode satte Elverum inn 16 mål, og et godt forsvar sørget for at Elverum hadde svært få mål bakover. De ledet 8-16 når klokka hadde tikket 23 minutter.

Elverum kunne etter godt spill i første omgang ta pause med 11-16-ledelse. Elverum vant til slutt komfortabelt 21-32. Og en av de som fikk prøve seg på bana onsdag kveld, var Jørgens Jansrud.

Lenge siden

Han har ikke spilt kamp for Elverum på en stund, så han synes det var godt å endelig få spille kamp igjen.

- Jeg synes vi spiller ganske bra, men bommer litt i første omgang. I 2. omgang så setter vi nesten alt, så da drar vi fra smiler unggutten.

Jansrud gledet seg stort over å få spille igjen.

- Det er deilig å få spille kamper igjen. Deilig å få mål også når jeg først får spilletid, sier Jørgen Jansrud.

Godt forsvarsspill

Spillerne er ganske enige i om at forsvaret var veldig godt under onsdagens kamp mot Falk Horten.

- Jeg synes vi setter fokus ganske raskt i kampen og får spillet inn i vårt spor, og spillet vårt var veldig bra, sier Nikolaj Mehl.

Nå ser han frem mot Champions League-kampen på søndag.

- Vi skal opp mot noen store russere i Chekhovskie Medvedi, det blir mye tyngre. Det er det ingen tvil om, sier Nikolaj Mehl.

fire på rappen

Michael Apelgren rullerte godt på laget under onsdagens kamp mot Falk Horten. Det gjorde også at mange v de unge fikk prøve seg og noen gjorde virkelig et godt innhopp. En som har tatt store skritt denne sesongen er Jonas Burud. Han har tidligere vært litt beskjeden og ikke tatt avslutninger og skudd. Det gjorde han onsdag kveld.

Han satte tre av tre i 1. omgang og tar godt for seg også i forsvar. I 2. omgang setter han en av tre og gjør ikke bort seg. Sjøl er han fornøyd med kampen og innsatsen.

- Kampen var bra i dag, og jeg får noen bomskudd på slutten, men setter alt i starte. Det er deilig å få uttelling på sjansene. Det gjør jo litt på selvtilliten også å sette fire mål i en og samme kamp. Jeg måtte bare gripe sjansen da jeg fikk den, smiler Jonas Burud.

- Jeg var aldri urolig

Trener Michael Apelgren er ganske rolig da vi snakker med han.

- Dette var en god kamp fra vår side, og ikke minst en god innsats fra mange på banen. Også de som fikk tillitt som vanligvis ikke får så mye tillitt, sier Michael Apelgren.

Han kan fortelle at han var ganske trygg på seieren gjennom hele kampen. Apelgren trekker frem de at alle som deltok i kampen for Elverum onsdag kveld, gjorde det med «bestått».

- Det kjentes ganske rolig ut fra første sekund. Jeg var aldri urolig i kampen og redd for tap, sier Michael Apelgren.

Men han retter pekefingeren og sier at om vi hadde sluppet oss ned et par hakk, ville Elverum ha tapt kampen.

- Vi trodde at vi skulle slå Falk Horten, og Elverum har en lei tendens til å gå på en smell mot bunnlag. Men det gjord vi ikke i dag. Dette var positivt, for det viser at vi har må være fokuserte og konsentrerte på hver kamp. Og at vi på forhånd ikke går ut og har vunnet kampen før den er spilt, sier Michael Apelgren.

To poeng betyr tabelledelse og et godt forsprang til plass nummer to. Der finner vi Drammen med fire poeng og tre kamper. Elverum leder tabellen med åtte poeng på fire kamper, og har dermed en liten luke ned til de fire lagene under, som alle altså står med fire poeng og en kamp mindre spilt enn Elverum.

- Det er godt med fire strake seire i GRUNDIGligaen, men vi tar én kamp av gangen, avslutter Michael Apelgren.

Fakta
  • Falk Horten - Elverum 21-32 (11-16)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (1), Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud (1), Torbjørn Fredriksen Eide, Petter Øverby (1), David Wattström (1), Aleksander Børresen (1), Tamas Ivancsik (4), Nikolaj Mehl, Jørgen Jansrud (3), André Lindboe (9), Erik Toft (1), Jonas Burud (4), Håkon Ekren (3), Josef Pujol (1), Tine Poklar (2)
  • Tilskuere: 378