Inne på området, som forøvrig er større enn noen gang, finner vi Liv Burud. Hun har vært med på Gammalmart'n i fire år for å lage flesk og motti.

Den gamle matretten fra Finnskogen ble flittig brukt før i tiden, spesielt var det skogsarbeidere som spiste motti.

- Flesk og motti er en god gammaldags matrett som var lett å ha med seg ut i skogen og kan kort fortalt bli beskrevet som ekte husmannskost, sier Liv Burud.

Motti lages på en spesiell måte, for melet og vannet skal ikke koke, nei melet skal dampes.

- For det første må man være lat eller ha god tålmod når man skal lage mottien. Også koker jeg opp vann. Jeg bruker én del vann og to deler mel. Etter at vannet har kokt opp, så strøes melet utover vannet. Så skal det stå og dampe i en god stund, sier Liv Burud.

- da må du synge ganske langsomt

Burud forteller at hun bruker rundt 15 til 20 minutter på å lage mottien. Men fra gammalt av sa de at man skulle synge første verset av av «Gud du er fast en borg». Men da må du synge ganske langsomt, smiler Liv Burud og legger til:

- Samtidig har jeg hørt at man kan mens mottien godgjør seg, kunne gå ut i boden og skjære opp flesket og steke dette. Da skulle mottien være ferdig når flesket var ferdig, og det har jeg mer tro på enn det med syngingen, sier Burud.

Hun forteller at de under Grundsetmart'n har fått mange henvendelser og at den gamle matretten faller i smak.

- I år har vi ikke smaksprøver, men selger matretten som en middag. Vi har da solgt en del tallerkener med flesk og motti i år. Så det ser ut som om folk liker det, avslutter Liv Burud.