• KONFERANSIER: Glenn Luijbregts (t.v) var konferansier for kvelden, mens det var Erik Lukashaugen som hadde sydd programmet sammen.

Det var ganske fult inne i Elverumshallen og nesten ingen stol var tom. Erik Lukashaugen anslår at det var mellom 900 og 1.000 mennesker inne i Elverumshallen fredag kveld.

Men det var ikke publikum som laget showet, det var lokale artister fra øverste hylle, elever fra Elverum Kulturskole og Elverum Folkehøgskole som stod for underholdningen. Og det gjorde de med glans!

Joker Event stod for lyd og lys og hadde en stø hånd på det tekniske rundt arrangementet. I førersetet satt Erik Lukashaugen og hadde sammen med Kulturkollektivet sydd sammen et godt program.

Fanget publikum fra første sekund

Med et åpningsshow det nærmest spruta gnistrer av, var standarden satt. Glenn Luijbregts fra Kongsvinger var konferansier og har tidligere medvirket i Erik Lukashaugens musikkvideo av låta «Hær prekte fælk om fær?».

Showet inneholdt alt fra sang, dans, folkemusikk og et forrykende lyd og lysshow. Om man ikke var i Elverumshallen fredag kveld gikk man virkelig glipp av noe.

Elverum Janitsjarkorps fikk være med på åpninga av showet og spilte et par verk. Med stødige fingre, lepper og ikke minst stødige toner var stemningen satt.

Den nye countrystjernen

En av artistene som deltok var Robin Tinholt fra Trysil, bosatt i Elverum. Han gitret på scenen og sang to av hans låter. Han fikk nærmest stående trampeklapp og mange av tilskuerne plystrer av vill glede.

Erik Lukashaugen fortalte etter showet at han håpet at Tinholt ble oppdaget og at han kommer til å bli stor.

Noe vi kan skrive under på. Tinholt har en stemme som passer perfekt til country, og tidligere i år har artisten vært i London for å få spilt inn låter. Han drar snart tilbake for å spille inn flere, så vi har mer godt i vente.

En annen artist som deltok var Signe Marie Rustad. Hun var Spellemannsnominert for hennes nyeste album, og også hun synger og spiller country. Sammen med seg på scena hadde hun elverumsingen Annar By. Sammen utgjorde de en flott duo som bergtok publikum.

Elverum Folkehøgskole og Elverum Kulturskole danset, sang og fremførte en scene fra musikalen «Rent».

Thosebricks blåste liv i hallen

En annen kjent artist var Thosebricks, eller Tony Alexander Skjevik fra Åsnes. Han tok Elverumshallen med storm! Det var nok mange som fikk bakoversveis av sceneshowet hans, og han fikk stor applaus til slutt.

Åsnesgutten har hatt stor suksess etter at han vant TV2-programmet «The Stream» og fikk platekontrakt. Skjevik kunne fortelle etter showet at han syntes publikummet hadde vært strålende. Men det var ikke bare publikummet som strålte, men også alle utøverne som deltok på scena.

Vanskelig å toppe dette neste år

Etter arrangementet var ferdig fredag kveld, var det mange som sa at «dette blir det vanskelig å toppe neste år» og «for et forrykende show». Det var ingen tvil om at publikummet likte det de fikk servert.

Erik Lukashaugen som hadde regien på Mart'nsshowet sier seg godt fornøyd med fredagens show.

- Det er ikke opp til meg om det var en suksess, men vi som stod på scena hadde det veldig moro iallfall. Vi var litt over 100 folk på scena og vi fikk vise frem kulturen i Elverum, sier Erik Lukashaugen.

Nå ser han fremover og lurer på hvordan de skal følge opp årets show neste mart'n.

- På sikt kan Terningen Arena være sted for mart'nsshowet

- Jeg tenker at det var ganske mange inne i Elverumshallen og det var nesten helt fult. Nå må vi bygge en større hall, ler Erik Lukshaugen og legger til:

- Kanskje på sikt kunne vi hatt showet i Terningen Arena, sier Lukashaugen.

Nå er drømmen til Lukashaugen i ferd med å gå i oppfyllelse. For han har lange drømt om nettopp et slikt show som viser frem bredden i kulturen i Elverum.

- Ja, dette er noe jeg har drømt om lenge. Om å ha et show en gang i året for å vise frem hva som rører seg i kulturlivet i Elverum. Så nå er det bare å glede seg til neste års Mart'nsshow, avslutter Erik Lukashaugen.