• OVER 2.000 DELTOK: Mange barn og unge deltok på onsdagens «Aktiv for andre» på Elverum Folkehøgskole.

Geir Prøven, lærer ved Afrika-bistand/kultur-linja ved folkehøgskola forteller at barna ikke var vonde å be om å løpe. 

- Jeg synes det er flott å se så mange barn og unge løpe for andre. Dette er et prosjekt som våre 130 elever med med på. Vi ønsker å få flest mulige i aktivitet for å skaffe verdifull økonomisk støtte til forskjellige prosjekter. Dette har fungert bra i to år, så vi ønsket derfor å gjøre dette i år også, sier Geir Prøven.

Prøven skryter av samarbeidet med kommunen og skolene.

- Vi har for tredje året nå hatt et kjempegodt samarbeide med Elverum kommune og skolene i kommunen. Alle skolene har fått tildelt hver sin organisasjon som får økonomisk støtte. Hver skole henter inn sponsorer som gir en andel for hver runde som elevene løper, sier Geir Prøven.

2.200 deltok

Onsdag løp over 2.000 elever i én time rundt Elverum Folkehøgskole. Prøven sier at veldedige formål er poenget med «Aktiv for andre».

-  Alle skolene vet hva de løper for og ideen er at vi skal være aktive og ha det gøy samtidig som vi samler inn noen kroner til fine formål i andre deler av verden som ikke har så mye å rutte med, sier Geir Prøven.

Han mener at det å være aktiv sammen med andre også øker livsgleden hos de barna som er med å løper. Det er 1. til 10. klassinger i Elverum som deltok onsdag i «Aktiv for andre» på folkehøgskola. 

350.000 kroner

Tidligere år har støtten til de forskjellige aktørene vært opp i mot 360.000 kroner.

- Jeg håper på rundt den samme summen også i år, men jeg må presisere at det er kombinasjonen tanken og gjennomføringen samt det å hjelpe andre som her er viktig, sier Geir Prøven.

Samtidig som han synes det er morsomt å kunne fortelle veldedige organisasjoner om pengegavene, så fryder han seg over alle barna som ser ut til å ha det helt topp på arrangementet.

Moro å løpe

Noen av elevene synes det var kjempemoro å løpe. Blant annet Maren Tolland Myren.

- Vi løper for andre i dag. Jeg synes det er moro, sier Maren Tolland Myren. 

Hun har med seg flere venninner alle sammen er de fornøyde med dagen. De har løpt langt, og håper de har samlet inn mange penger.

- Jeg har løpt to runder og jeg er litt sliten. Runden går rundt hele folkehøgskolen så jeg har løpt litt, sier Anniken Øieren Sørby.

Mathilde Fresvik, Bestsy Marie Berg Larsen, Monica Rønnberget og Melina Menkovic var iogså med, og alle er de enige om at det er et fint formål og løpe for.

- Men nå må vi løpe mer, kom igjen da jenter, sier Mathilde Fresvik og får med seg resten av jentegjengen for å løpe en runde til.