- Dette har vært et interessant tema i lang tid. Intensjonen med foredraget er å opplyse folk om rovvilt, og Halvor Sveen er en av personene i distriktet som har mest greie på rovdyr, sier Martin Monné.

Han har ansvar for arrangementet på vegne av Nordre Elverum jakt- og fiskeforening. Foredraget, som varer omtrent tre timer, blir ifølge Monné lite jaktrelatert. Formålet er å vise rovdyrene og sansene deres. Det blir også mulighet for spørsmål og noe diskusjon mot slutten.

- Han kommer til å ta seg av de fire store rovdyrene. Det er delt opp i forskjellige bolker. Innledningsvis så er det om gaupa, og bjørn, jerv og ulv selvfølgelig, opplyser Monné.

ikke sammenheng med ulvedebatten

Halvor Sveen fra Rendalen er et kjent navn for mange friluftsinteresserte. Ikke minst er han en markant stemme i den pågående ulvedebatten. Poenget med arrangementet er imidlertid ikke å skape ytterligere debatt. Arrangementsansvarlig Monné bedyrer at foredraget ikke har direkte sammenheng med den opphetede rovdyrdiskusjonen.

- Nei, det har det forsåvidt ikke. Dette har Halvor drevet med i lang tid. Så timingen er litt sånn tilfeldig at det passet seg nå, men det passer jo egentlig veldig bra og, sier Martin Monné.

store forventninger til oppmøte

Nettavisen iSolør meldte mandag at det var omkring 130 fremmøtte da Halvor Sveen holdt foredrag i Åsnes samme kveld. Forventningene er ikke mindre foran fredagens foredrag i Hernes.

- Jeg tror det kommer til å bli veldig bra. Nå har vi lagt ut et arrangement på Facebook blant annet, og der er det godt over hundre som har meldt seg på. Og det har kommet mange flere som ikke har meldt seg på som ikke er på Facebook. Så jeg tenker det fort kan komme rundt 200 stykker, smiler Monné.

Og det er plass til enda flere. Arrangementsansvarlig opplyser at man kan sette ut inntil 600 stoler i Herneshallen. Så om man er interessert i rovdyr er det bare å møte opp fredag klokka 18.00.