Etter at Østlendingen skrev om saken i mai, har det vært mange spekulasjoner. Som vi har skrevet tidligere, er nå saken løftet opp i det Europeiske Håndballforbundet.

Nå har det kommet frem at IFK Kristianstad eventuelt ikke er interessert i å betale penger for å hente Petter Øverby til Sverige.

I følge Kristianstadsbladet ser Elverum på en mulighet for å selge Øverby. Men såpass tett opp imot sesongen blir prisen i så fall høy.

Den svenske avisen skriver at Stig-Tore Moen Nilsen ble hentet fra Bodø foran kommende sesong, for rundt 400.000 til 500.000 kroner. Treneren hos IFK Kristianstad, Jesper Larsson, sier til avisa at slike summer kommer ikke på tale for å kjøpe ut Petter Øverby.

Til Kristianstadsbladet sier Michael Apelgren, at de alltid er åpne for å selge spillere. Men såpass nærme den kommende sesongen, så blir prisen deretter.

Må få til en løsning

- Denne saken har man holdt på med siden januar-februar, vi holder alltid døren oppe for å selge spillere. Men for at vi skal slippe noen spillere såpass nærme sesongstart, må vi få en real erstatning, sier Michael Apelgren til Kristianstadsbladet.

IFK Kristianstad på sin side, ser ikke på å kjøpe ut Øverby som noen løsning. Jesper Larsson har tidligere uttalt til den svenske avisen at de ikke vil bruke mer penger på å kjøpe ut flere norske spillere, noe han fortsatt mener, melder Kristianstadsbladet på nett.

Larsson sier til avisa at de nå avventer hva det Europeiske Håndballforbundet har og si om kontrakten, før de eventuelt gjør noe mer.