• AVSLAPPET TRENER: Tore Fossum er trygg på at troppen er god nok, selv med 3 spillere ute med karantene.

Kampen har kommet tett som hagl i mai måned, og denne uka har Elverum fotball to veldig tøffe kamper bak seg. Søndag ble det hjemmetap mot Levanger, med spill 9 mot 11 i over en halvtime grunnet 2 røde kort. Onsdag var ny tøff kamp på Aspmyra mot Bodø/Glimt i 3. runde i cupen. Det endte som kjent godt og med en historisk plass i 4. runde, men det ble 120 minutter med fotball og straffekonkurranse. Uansett kan det være noe slitne bein og hoder på søndag, men vi satser på alle er fullt restituert og fortsetter den gode spillemessige framgangen. 

De 2 røde kortene mot Levanger gjør at både Erlend Eggen Persgård og kaptein Rebin Sulaka må stå over, mens også Remi Svindland må sone karantene for 3 gule kort. 

- Vi hadde en god sjanse mot Levanger, men vi gjør det jo selvfølgelig veldig vanskelig for oss selv med 2 røde kort. Når det er sagt, så gjør vi en fantastisk innsats med 9 mot 11! Vi skaper også 2 brukbare sjanser også på 0-1, men så sprekker vi på en dødball helt på slutten. All honnør til de 9 som stod igjen den siste halvtimen! sier Elverum-trener Tore Fossum.

nye spillere får sjansen

Det er - heldigvis - ikke ofte det blir spill 9 mot 11, og da er det heller ikke naturlig å trene på det scenarioet. 

- For de som er glad i å se fotball, så kunne de se hvordan det er mulig å forsvare seg i en 3-4-1 formasjon. Uten at vi har øvd mye på det, så satt det veldig bra, smiler Fossum.

Med 3 spillere ute med karantene, blir det nye spillere inn.

- Det er klart det ikke er gunstig med 3 spillere ute med karantene, men vi har samtidig en tropp som skal tåle det. Da er det andre spillere som får sjansen, og da må de ta vare på den, sier Fossum.

Jerv har vært i opprykkskampen to år på rad, men har ikke resultatmessig kommet like godt i gang denne sesongen.

- Dette er en klart vanskelig bortekamp, Jerv er så absolutt ikke noe dårlig fotballag. De har fått veldig dårlig betalt i forhold til poeng, men jeg synes Jerv har vært gode i spillet sitt. Jerv er et lag som kommer til å ta mye poeng etter hvert, så får vi gjøre alt vi kan for å ta med oss poeng hjem, sier Fossum.

slitne mentalt?

Jerv er sammen med Fredrikstad, de eneste lagene som fortsatt står uten seier i år. Elverum-treneren mener uansett de har mye å by på.

- De har et veldig godt grunnspill, og de har gode kantspillere som kommer til masse sjanser. De har også sine svakheter som vi kjenner til, men det skal jeg ikke snakke om, sier en lur Fossum.

Mai måned har vært en tøff måned med flere kamper i uka, begynner spillerne å merke kjøret?

- Jeg synes det har gått veldig fint, vi gikk inn i mai med en skadefri tropp og full fokus på at det kunne blir tøft. Totalbelastningen på muskulatur har vi klart bra, men det er klart at man også blir litt mentalt sliten av dette. Vi er mye sammen og vi er mye på reise, og det er klart det koster. Men samtidig er det dette som er gøy, og det er jo slik de store lagene i Europa har det. De spiller jo stort sett søndag - onsdag hele året, så det må vi takle, smiler Fossum.

Elverum er på offensiven om dagen, og går for 3 nye poeng på søndag.

- Helt klart, i OBOS-ligaen er alt mulig. Det er jevne kamper og det er små marginer som bikker kampen den ene eller andre veien. Vi reiser til Grimstad for å få med oss noe hjem, og gjerne 3 poeng, sier en offensiv Elverum-trener. 

Kampen starter klokka 18.00 på søndag, og iElverum kommer tilbake med referat og intervju etter kampen.