Fristen for å søke skoleplass gikk ut 1. mars, og det er nå kjent hvor mange som har søkt plass ved de ulike skolene i Hedmark. Elverum videregående skole (ELVIS) og Solør videregående skole er to av fire skoler i fylket som fikk flere søknader i år enn i fjor.

- Når det er sagt skal det sies at dette dreier seg om søknader om plass. Det er ikke gitt at alle takker ja til skoleplass, men det ser veldig lovende ut. Det er for oss en heldig situasjon at vi ligger an til å øke i årene som kommer, sier Ole Frode Mikkelsgård til iElverum.no.

Elverum mot trenden

For mens skoler over hele fylket opplever reduksjon i antall søkere som følge av færre ungdommer i fylket, er situasjonen i Elverum en ganske annet.

- Prognosene viser at det blir flere søkere i årene som kommer i Elverum. Det er rett og slett flere ungdomsskoleelever i Elverum nå, og det betyr jo mest sannsynlig at vi får flere søkere til ELVIS, smiler Mikkelsgård.

Mikkelsgård var spent på søkningen til det nye yrkesfagtilbudet på service og samferdsel, og er glad for at alle de 20 nye plassene har blitt søkt på. Økt tilbud gir også flere arbeidsplasser i Elverum.

- Vi er nok folk på jobb i dag, men vi holder på å ansette noen nye. De to nye klassene trenger lærere, og vi ser veldig lyst på fremtiden her ved Elverum videregående skole.

Fakta
  • 991 søker om skoleplass ved ELVIS neste skoleår.
  • Det er 60 flere enn inneværende skoleår.
  • De andre skolene som øker er Solør, Jønsberg og Storhamar.