Om du bruker bussen mellom Elverum og Hamar bør du være oppmerksom mandag. Alle rutetidene blir nemlig endret, og bussen går cirka 15 minutter tidligere i alle retninger fra 22. august.

- Alle hovedendringer gjøres til skolestart, og grunnen til at vi endrer på rute 170 er at med dagens kjøremønster har vi ikke klart å holde rutetiden.  Vi må justere tidene for å forbedre dette, og det er naturlig å gjøre dette ved skolestart, sier Cathrine Glomsvoll, som er markeds- og informasjonssjef i Hedmark Trafikk.

Bussene mellom Elverum og Hamar har naturlig nok ingen egne kollektivfelt, og det gjør at de blir stående i samme kø som bilene. Det er ofte her forsinkelsene oppstår.

SNUR OM PÅ RUTA I ELVERUM

- Morgen- og ettermiddagstrafikken er utfordrende, men med denne ruteendringen skal vi klare å holde tidene bedre. Det er ikke nødvendigvis på vegen mellom Elverum og Hamar forsinkelsene oppstår. Det er like mye i Elverum sentrum, og derfor har vi snudd om på ruta i Elverum, sier Glomsvoll.

Tidligere har rutetiden blitt regulert inn på sykehuset, men med endret rutemønster vil dette nå skje på skysstasjonen.

Det opprettes nå også en ny rute som heter 172. Dette er direkteruten mellom Elverum og Hamar, og denne vil ha 12 daglige avganger.

Du kan lese mer om ruteendringene som trer i kraft fra mandag på nettsidene til Hedmark Trafikk.