• ERSTATTEREN ER KLAR: Med en rolle som både spiller og markedssjef, er det en dobbeltrolle som erstattes etter Fredrik Tervaniemi.

Etter å ha vært en årrekke i Norge og spesielt i Elverum, er det nå snart tid for at keeper og kaptein Fredrik Tervaniemi, flytter tilbake til hjemlandet Sverige.

- Ja, nå er jeg lei Elverum! Nei, nei, overholdet ikke - men det har blitt slik at jeg skal flytte tilbake til Sverige. Min samboer har allerede flyttet dit og da har jeg lyst til å flytte etter henne. Det er hele årsaken, det er ingen «dramatikk» i dette nei. Det har nok ikke gått helt opp for meg ennå, jeg har bodd her i 11 år snart. Jeg har trivdes ekstremt bra fra første dag, så jeg vil nok kjenne på det etter hvert, sier Tervaniemi. 

har tatt elverum til sitt hjerte

Tervaniemi har som han sier trivdes veldig bra i Elverum og det vil bli litt «rart» å flytte. 

- Ja, jeg har tatt Elverum til mitt hjerte, og jeg kommer alltid til å ha kontakter her. Jeg kommer alltid til å reise tilbake til Elverum og her har jeg noen av mine beste venner. Jeg kommer til å følge klubben videre, og jeg kommer til å følge med på hva som skjer i Elverum framover. Det å flytte herfra, vil jeg nok kjenne på ordentlig den dagen jeg reiser, forteller Tervaniemi. 

Det venter en nyopprettet stilling i Sverige, og det er Pelias som har ansatt den nåværende markedssjefen i Elverum fotball.

- Jeg har fått veldig mange kontakter gjennom min nåværende jobb, og nå skal jeg starte opp Pelias i Sverige, selvfølgelig med Pelias-konsernet i ryggen. Nå skal jeg få snakke svensk på ordentlig igjen! Jeg gleder meg stort til dette og det er en veldig bra mulighet for meg. Jeg solgte inn Elverum fotball til Pelias og Tor Harald Svendsen for rundt 5 år siden da jeg startet her og vi har hatt en god kjemi etter det, og nå fikk jeg altså jobb av han, smiler Tervaniemi. 

- kom hit som «ung og lovende»

Hva tror du at du kommer til å savne mest med Elverum?

- Folket her og vennene mine. Jeg har vært her nesten hele mitt voksne liv, jeg kom hit da jeg var 26 år, som «ung og lovende»! Nå er jeg 37 da jeg flytter, så mye av mitt voksne liv har jeg hatt her i Elverum. Jeg selger leiligheten min nå, den ligger på Finn!, og den har jeg hatt i 10 år. Jeg har fått ordentlig rotfeste her i byen, så hadde det ikke vært kjærligheten som drar meg herfra, så hadde jeg blitt her, det er jeg sikker på, sier Tervaniemi. 

Men før Fredrik Tervaniemi «åker hem», så gjenstår det noen kamper av en lang fotballkarriére.

- Jeg tenker at vi har to pluss to kamper igjen, først to OBOS-kamper og deretter to kvalikkamper! Det tror jeg virkelig på, og jeg tror at vi vinner minst en av de to OBOS-kampene som er igjen, og vi satser jo på å vinne begge. Jeg tror vi har veldig store sjanser til å ta kvalikplassen, og da har vi store muligheter til å beholde plassen også. Beholder vi plassen, vil det være en stor bragd! Dette blir også mine siste kamper i karrièren, så nå gleder jeg meg som en unge, sier en offensiv kaptein. 

Tidligere kaptein og Elverum-spiller Ulrik Balstad, overtar som markedssjef etter Tervaniemi. Balstad blir også spiller i klubben, så klubben vil nok en gang ha en spillende markedssjef!