• HULL: Slik ser de 12 hullene ut i Frisbeegolfbanen som er anlagt på Christiansfjeld Festning.
  • BANEKART: Banen har 12 hull og er oversiktlig. (Illustrasjon: Elverum Frisbee Klubb)

Mange hadde samlet seg oppe ved festningsområdet når Elverum Frisbee Klubb åpnet frisbeebanen ved Christiansfjeld Festning. Noe klubben satte stor pris på.

Hans Olav Osbak sitter med den daglige driften av Elverum Frisbee Klubb, mens klubben har et eget styre. Morten Hansen sitter som leder, mens han har med seg Hans Christian Osbak, Øyvind Jachwitz, Jørgen Berntsen og Aleksander Gjelset i styret.

140. frisbeebane

I åpningstalen la ordfører Erik Hanstad vekt på at området ved festningen hadde blitt brukt til lek og aktivitet i mange år, og at det nå var flott at et slikt anlegg står ferdig og er klar til bruk.

- Festningen er mitt barndoms paradis. Her hadde vi det utrolig mye gøy da jeg vokste opp. Det var både på sommeren og vinteren. Her lekte vi og hadde det mye moro, og vanntårnet var det beste lekeområdet vi hadde, sier Erik Hanstad.

Han mener nå at det er fantastisk moro at festningsområdet nå blir tatt i bruk igjen. Ikke bare fordi at området skal brukes, men også sett i forhold til folkehelse-perspektivet. Det er viktig for Elverum mener han.

Også idrettskonsulenten i Norges Amerikanske Idretters Forbund, Erik Hammer Staalesen, var invitert. Han kunne opplyse om at den nærmeste frisbeebanen til Elverum var i Hamar. Den er Norges nest eldste. Frisbeeanlegget på Christiansfjeld Festning er det 140. anlegget i Norge. Noe som fikk stor applaus blant de fremmøtte.

Holdt på i to år

Elverum Frisbee Klubb ble stiftet 11. september 2014. Så det er snart to år siden noen glade mennesker fikk øynene opp for denne sporten, kunne Hans Olav Osbak fortelle.

- Jeg er veldig glad for at vi fikk en god avtale med Elverum Kommune til å bruke områdene rundt festningen. Vi brukte lang tid til å finne en egnet og god bane, men festningen var bare helt perfekt, sier Hans Olav Osbak i Elverum Frisbee Klubb.

Osbak kan fortelle at det har blitt lagt ned mange dugnadstimer for å få realisert drømmen om en frisbeebane i Elverum. I tillegg har flere i næringslivet i Elverum bidratt med midler.

- Vi fikk 50.000 kroner av Sparebanken Hedmark som har gått til å finansiere de 12 kurvene som står rundt på banen. Elverum Kommune med Steinar Hovland har hjulpet oss veldig i denne prosessen, og vi er evig takknemlig, sier Hans Olav Osbak.

Gratis

Hans Olav Osbak kan fortelle at frisbee er en sunn og god sport, men at det koster litt å vedlikeholde frisbeeanlegget på Christiansfjeld Festning.

- Banen vil bli gratis å bruke for alle som vil, men det koster å drive et baneanlegg. Derfor håper vi jo at så mange som mulig vil melde seg inn i Elverum Frisbee Klubb. Det vil være med å finansiere baneanlegget her, sier Hans Olav Osbak.

Men Osbak har en enda større drøm, det er å kunne få flere hull på banen slik at Elverum Frisbee Klubb kan invitere til konkurranser innenfor sporten.

- Hva fremtiden vil bringe kan man jo spå mye om. Men jeg har et ønske om at vi kan få utvide fra dagens 12 til 18 hull. Slik at man får en full konkurransebane, da vil det kanskje komme turneringer til Elverum, sier Hans Olav Osbak og legger til:

- Og etter konkurranser, kunne jeg tenke meg at vi fikk til å be folk opp på taket på Vanntårnet. Der kunne de få seg noen forfriskninger og nyte utsikten, avslutter Hans Olav Osbak.