– Vi har starta uka allerede. Villmarksgruppa på Ungdommens hus hadde med seg 21 ungdommer til Rokosjøen på kanopadling i helga, forteller idrettspedagog i Elverum kommune, Anita Østerhagen.

Mandag var hun på plass i Elverumshallen, der de arrangerte åpen dag i turnhallen og håndballhallen. 

Mange aktiviteter

– Her er det allerede stor aktivitet, og det er under én time siden vi åpna døra, smiler hun. 

Elverumshallen har også åpent tirsdag, og på onsdag er det Terningen Arena som står for tur. 

– Det blir klatring og buldring i klatreveggen på Terningen Arena sammen med Villmarksgruppa. Man kan også leke seg i flerbrukshallen sammen med soldater fra forsvaret, forteller Østerhagen.

Det er ingen aldersgrense på aktivitetene, men hun oppfordrer de aller yngste til å ha med seg en voksen.

– Litt senere i uka skal vi arrangere et såkalt datalan på Ungdommens Hus, så det blir spennende å se hvor mange som kommer dit, sier idrettspedagogen.  

Lanet er et rusfritt arrangement for ungdom mellom 13- og 20 år, og varer fra torsdag til fredag. 

– Viktig lavterskeltilbud

– Det er viktig at det er noe å finne på for de som ikke skal på hytta eller er borte. Mange foreldre har jo ikke høstferie, og da er det fint at unga har noe å gå til, sier Østerhagen. 

På grunn av dårlig økonomi arrangerte ikke kommunen aktiviteter i fjor høst, men i vinterferien i år var de på plass igjen.

– I løpet av fire dager i vinterferien hadde vi nesten 1200 unger innom, så dette er veldig populært. Vi har ikke fått telt hvor mange som er her i dag, men jeg regner med at 200 er innom i løpet av én åpen dag i hallen, forteller idrettspedagogen.

Nytt denne høsten er at de har fått med seg Elverum Taekwondo, som skal vise hva de driver med under åpen hall. I tillegg kommer Elverum Frisbegolfklubb og Teater Innlandet.