• PRISKRIG: Før jul var det full priskrig mellom dagligvareforretningene på å ha billigst julebrus. Nå er det godteriet som det skal kriges om

Julebrus er et fast innslag på menyen i tiden før og under jul. Så det var mange som jublet da prisen på en julebrusflaske fra Hamar/Lillehammer bryggerier gikk under fem kroner. Arne Bekk hos Rema 1000 i Prestmyrbakken hadde mange innom i tiden før jul som hamstret med seg de edle dråpene.

- Vi hadde en hel trailer her med julebrus. Vi holdte igjen litt, så vi hadde julebrus helt til jul og inn i det nye året, sier Arne Bekk.

Måtte porsjonere

Alle skulle få julebrus hos Rema 1000 i Prestmyrbakken så derfor måtte butikken ta noen grep for at de ikke ble utsolgt for den populære brusen.

- Det var mange som var innom, og vi solgte til "gud og hvermann". Men til slutt måtte vi porsjonere litt slik at alle fikk julebrus. Men det gikk bra, sier Arne Bekk.

Da iElverum var innom butikken i Prestmyrbakken var det mange kunder som ville ha sitt i smågodt-avdelingen. Det var til tider kødannelser. Arne erkjenner at det er litt kunstig med slike priser.

- Det er billig, men det er jo litt kunstig i forhold til den prisen som vanligvis er, sier Arne Bekk og legger til:

- Konkurransen er tøff. Ledelsen i Rema 1000 har sagt at vi alltid skal være billigst, så når det kommer slike tilbud må vi være med, sier kjøpmannen med et smil rundt munnen.

Som Ild i tørt gress

Med en "rabatt" på 11 kroner i forhold til veiledende utsalgspris blir det fort snakk og kundene strømmer til. Rema 1000 satte ned prisen på smågodtet allerede mandag kveld, men Arne Bekk er ikke redd for å bli utsolgt.

- Det begynte på tirsdagen hvor kundene bare stod og så på prislappen og undret seg om prisen var riktig. Og det var den jo. Og da gikk det som ild i tørt gress, for i dag er det virkelig trafikk her, sier Arne Bekk, som håper at han har nok smågodt.

- Vi har sikret oss og får ny levering på fredag. Så vi har nok smågodt til alle, avslutter kjøpmannen.