I disse dager får alle som født før 1926 og bosatt i Hedmark en invitasjon til en svært eksklusiv opplevelse. 2.315 personer over 90 år inviteres og blir blant de første til å se den nye norske filmen Kongen Nei. Terningen Arena i Elverum gjøres om til en gedigen kinosal i anledning førpremieren 16. september.

Storfilm

«Kongens Nei» er tidens største filmsatsing i Norge, og vi følger Kong Haakon fra 8. til 11. april 1940.  Disse dramatiske døgnene er noe av de viktigste døgnene i vår historie. Elverum kommune, Sparebanken Hedmark og mediehuset Østlendingen vil hedre de som virkelig har kjent på kroppen betydningen av Kong Haakons valg i april 1940. De som var godt i gang med livet da Kong Haakon sa nei til nazistenes okkupasjon, og de som opplevde motstanden. Den motstanden som til slutt ga oss frihet og demokrati.

- Generasjonen som sto i mot under krigen skal vite at de ikke er glemt. Filmen er en ypperlig anledning til å vise takknemlighet, sier kultursjef i Elverum kommune, Line M. Rustad.

Ordfører Erik Hanstad, sier det slik:

- I dag tar vi frihet og uavhengighet altfor ofte for gitt. Generasjonen vi vil hedre har ikke bare opplevd krigen og år med okkupasjon, de bygget landet vårt også. De fortjener noe tilbake.

Alle er invitert med følge. Vertskapet skal gjøre alt for at dette skal bli en stor og minnerik opplevelse.